Karmela Vukov Colić: Razboljela sam se od atmosfere koja vlada na HRT-u

Karmela Vukov Colić: Razboljela sam se od atmosfere koja vlada na HRT-u

Voditeljica kaže kako joj je ovo bila jedna od najboljih godina u životu, a 24. listopada čeka je i novi izazov. Naime, tada je u Studentskom centru premijera mjuzikla "Menopauza" u kojem glumi s Arijanom Čulinom, Sanjom Doležal i Salome.

Za godinu u kojoj se nakon 30 godina oprostila od rada na HRT-u voditeljica Karmela Vukov Colić kaže da joj je bila najbolja. Nakon odlaska s javne televizije čije je zaštitno lice bila godinama Karmela se nije dugo odmarala. Priznaje da je radoholičarka i brzo je prihvatila ponudu Laudato TV-a na kojem ima emisiju “Recepti svete Hildegarde”, a nije se dvoumila ni oko toga treba li prihvatiti ulogu u mjuziklu “Menopauza” Uz to i dalje aktivno uređuje svoj blog Ciao Karmela u kojem obrađuje teme kuhanja i uređenja doma. čija premijera nas očekuje 24. listopada. U razgovoru za Večernji, između ostalog, govorila je i o novim projektima, kao i o odlasku s HRT-a.

Publika će u Studentskom centru 24. listopada premijerno gledati mjuzikl “Menopauza” u kojem igrate jednu od uloga. Kako ste se snašli u ovom izazovu i jeste li bili iznenađeni kada vam je stigla ponuda?
Jako me razveselio poziv Nine Kleflin i Danka Stefanovića iz RTL Musica. Značio je nešto novo, drukčije od onog na što sam navikla i u čemu dobro plivam. Priča mi se svidjela na prvu i nisam ni minute razmišljala želim li ili ne želim biti njezin dio. Znate ono – kad odmah osjetite da je pred vama nešto dobro – baš sam to i ja osjetila kad sam se prvi put susrela s idejom “Menopauze”. Ninu i Danka poznajem dugo i znam kako su dobri i dragi ljudi, a kad su mi još rekli tko će mi biti kolegice, došlo mi je da ih zagrlim.

Vi ste u petom desetljeću života napravili veliki zaokret i nakon 30 godina napustili HRT. Kako biste sada nakon nepunih godinu dana od odlaska iz TV kuće čije ste bili zaštitno lice ocijenili ovu odluku?
Nikad bolja godina! Da sam znala, ne bih čekala toliko! Šalu na stranu, HRT sam napustila jer sam se od atmosfere koja tamo vlada razboljela. Puno se toga promijenilo posljednjih godina, posebice u mojoj radnoj okolini: pobrkali su se lončići, isplivali neki čudni ljudi, pojeftinili rad i trud onih koji desetljećima znanjem i predanim radom nose HRT na ramenima. I danas s tugom pratim ono što se događa na Prisavlju. Ali tako je kako je. Odjavne špice uvijek su željne novih imena. Danas se, tek kao sporadični gledatelj, nadam da na njih nećemo dugo čekati.

Brzo nakon odlaska s HRT-a opet smo vas počeli gledati na TV ekranima i to na Laudato TV-u na kojem imate emisiju “Recepti svete Hildegarde”, ako se ne varam spoj je to vaših dviju ljubavi: kuhanja i televizije?
Da, te kratke emisije zapravo su koprodukcijski proizvod Laudato TV-a i mog bloga Ciao Karmela. I u pravu ste - sjedinjuju moje dvije velike ljubavi.

Javljaju li vam se gledatelji koji su vas navikli gledati na HRT-u, kakve vam poruke šalju?
Uglavnom mi govore da im nedostajem. Nedostaju i oni meni, baš kao što mi nedostaju i neki dragi kolege i ranojutarnja emisija od prije nekoliko godina - moderna, brza, informativna, zanimljiva. Ali vidite kako je to: ukidanjem tog Dobrog jutra, bez objašnjenja su, preko noći, bez angažmana ostali neki sjajni ljudi, među kojima i Sanja Doležal koja je s nama tu emisiju vodila i čiju su toplinu i srdačnost gledatelji voljeli. Ne mogu vam reći koliko mi je drago što Sanja i ja ponovno surađujemo na još jednom odličnom projektu.

Cijeli intervju pročitajte ovdje.

0 Komentara:

Komentiraj članak