KARAMARKO NAJAVIO RADIKALNE REZOVE: HDZ-ova Vlada će mandat početi žestoko

KARAMARKO NAJAVIO RADIKALNE REZOVE: HDZ-ova Vlada će mandat početi žestoko

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio novinarima u četvrtak nakon sastanaka sa čelnicima Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) da su Hrvatskoj potrebni radikalni rezovi pa će buduća HDZ-ova Vlada žestoko započeti svoj mandat i u šest mjeseci do godine dana provesti ključne reforme.
Predsjednik HDZ-a rekao je nakon zatvorenog sastanka na temu “16 pitanja HUP-a”, upućenih parlamentarnim strankama ususret izborima, da su s predstavnicima HUP-a razmijenili mišljenje o teškim problemima hrvatskog gospodarstva, koje će HDZ pokušati riješiti kroz program gospodarskog oporavka Hrvatske, koji ovih dana dobiva završnu formu.

“Mi smo ta buduća Vlada koja će svoj mandat početi žestoko, smatrajući kao da taj mandat traje jednu godinu. Ono što napravimo u prvih šest mjeseci, godinu dana, napravili smo, sve ostalo može biti gubitak vremena”, rekao je Karamarko.

Budući da je danas održan tek prvi radni sastanak, na kojem je dogovoren nastavak dijaloga, novinari su pitali Karamarka imali nešto oko čega su se odmah složili, na što im je odgovorio da je to pitanje rasterećenja realnog sektora o kojem sve ovisi.Poručio je kako ne mogu dopustiti, kao što je to učinila aktualna Vlada, da se javni sektor u tri i pol godine mandata optereti s nekoliko tisuća novo zaposlenih, jer realni sektor to više ne može podnositi.

Upitan je li to najava radikalnih rezova Karamarko je rekao: “Pa da, naravno”.

“Radikalni rezovi su potrebi da bismo uopće krenuli dalje. To nije nužno, grubo rečeno, izbacivanje ljudi na cestu, već racionalizacija, a u isto vrijeme primarna je ta prva sekunda dizanja efikasnosti realnog sektora. Ako to postignemo, sve drugo će ići lakše”, ocijenio je Karamarko.

HDZ-ov gospodarski program ovih dana poprima svoju konačnu formu, a krajem lipnja imaju zakazan sastanak sa stručnjacima IFO instituta iz Muenchena, kada će program biti predstavljen u stranici. Upitan zna li se kad će program biti predstavljen javnosti kazao je “to ćete nama pustiti”.“Čekam da Milanović napokon kaže kad će se raspustiti Sabor i kada će biti izbori”, rekao je Karamarko dodavši da će onda početi razgovarati i natjecati se. Ustvrdio je da vladajući nemaju šanse jer ništa nisu napravili, a HDZ ipak nudi rješenje. /H/

0 Komentara:

Komentiraj članak