KANTAFIG - SVETI JAKOV: Land Rover testira novi model džipa na dubrovačkim prometnicama

KANTAFIG - SVETI JAKOV: Land Rover testira novi model džipa na dubrovačkim prometnicama

Poznata britanska tvornica terenskih vozila 'Land Rover' uskoro će na tržište izići sa novim modelom, a njegovo testiranje biti će upriličeno na dubrovačkim prometnicama.

Ova tvrtka je poznata po tome što svoje automobile podvrgava najstrožim testovima u ekstremnim uvjetima, pa se dubrovačke prometnice, nakon što ih je mikroasfaltom uredio bivši gradonačelnik Vlahušić, nameću kao logičan izbor, kažu u toj tvrtki.

- Novi model će biti nešto najbolje što je industrija terenskih vozila do sada proizvela, kaže John Smith, jedan od konstruktora novog modela.

- Naša tvrtka strogo vodi računa o izdržljivosti automobila i testiranja koja ćemo provesti moraju to potvrditi. Prva ideja je bila da se testiranje učini u prašumi Amazone, ali smo željeli još ekstremnije uvjete kako bi otklonili sve dileme u pogledu izdržljivosti našeg novog modela, objašnjava za Porta Loko gospar Smith.

Britanska vojska je također zainteresirana za novi Land Roverov model, što proizvođaču nameće još rigoroznije standarde.

- Očekujemo da će naš novi model postati dio opreme specijalnih jedinica britanske vojske, što iziskuje korištenje specijalnih materijala i konstruktorskih rješenja. Standardi koje takvo vozilo mora ispuniti su izuzetno strogi. Ukoliko vozilo, prilikom testiranja, izdrži put od Kantafiga do Zlatnog Potoka, a da mu pri tom ne strada trap, spone ili poluosovina, krenut ćemo u serijsku proizvodnju, zaključuje gospar Smith. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak