KAKO DIJETETU DATI IME? Lista najpopularnijih imena za bebe otkrila da roditelji vole serije i politiku

KAKO DIJETETU DATI IME? Lista najpopularnijih imena za bebe otkrila da roditelji vole serije i politiku

Britanski sajt BabyCentre analizirao je imena koja su u toj zemlji bila najpopularnija u prvoj polovici ove godine i rezultati su iznenadili mnoge. Britanci (što bi moglo utjecati i na imena u ostatku Europe) su se vratili imenima iz 80-ih godina prošlog stoljeća, a najpopularnija imena za djevojčice u proteklih šest mjeseci bila su Sophia, Olivia i Lilly,piše Index.hr.
Kada je riječ o imenima za dječake, na prvom mjestu je ime Muhammed, dok su na drugom i trećem mjestu imena Noah i George. Iz cijele liste očito je da industrija zabave itekako utječe na imena beba pa su imena kraljevske djece (George, Charlotte i Archie) među najpopularnijim. Među najpopularnija muška imena ove godine vratilo se i ime Freddie, a to bi se moglo povezati s osvježenjem popularnosti Freddieja Mercuryja zbog filma Bohemian Rapsody.

Popularnost imena Arya i Daenerys svjedoči da je Igra prijestolja itekako utjecala na izbor imena za bebe ove godine, a politika je jedan par inspirirala da svojoj bebi daju ime Blair Margaret.

0 Komentara:

Komentiraj članak