Kako  napraviti domaći ledeni čaj?

Kako napraviti domaći ledeni čaj?

Ljetne vrućine su podnošljive na moru i plaži, no u gradu neprestano tražimo načine na koje ćemo se osvježiti. Preporuka je izbjegavati masnu i prženu hranu i ostala teška jela, gazirane sokove, alkohol, tražiti hlad, nositi laganu i prozračnu odjeću i izbjegavati direktno izlaganje suncu u periodu od 10 do 17 sati. Bez obzira na to gdje se nalazite ili što jedete, spas uvijek možete pronaći u domaćem i zdravom ledenom čaju.
Izrada ledenog čaja je jednostavna i ima beskonačan broj varijacija. Možete ga pripremati od biljnih čajeva i voćnih čajeva, zaslađenog ili nezaslađenog, ili pak u kombinaciji sa svježe cijeđenim agrumima.

Osnove

Prelijte četiri šalice vruće vode preko dvije vrećice čaja i ostavite tri do pet minuta. Uklonite čajne vrećice i zasladite medom ili šećerom. Umiješajte kockice leda kako bi rashladili čaj. Dodajte narezane kriške limuna, limete ili drugog citrusnog voća po želji, i spremite u hladnjak.

Voćni ledeni čaj

U pripremljeni ledeni čaj možete narezati ananas, breskve i kivi i ostaviti nekoliko sati da voće pusti aromu. Nakon toga procijedite čaj, a voće pojedite i podarite tijelu dodatno osvježenje.

Ledeni čaj od jagode

Za ova ljetni napitak, potrebno je samo nekoliko sastojaka.
Napravite bazu ledenog čaja po prethodnim uputama. Dodajte tri žlice meda ili šećera u prahu. Ulijte četiri do šest žlica limunovog soka.

Napravite pire od jagoda i procijedite. Kada se čaj u potpunosti ohladi, dodajte pire, promiješajte i stavite u hladnjak na 30 minuta, donosi centarzdravlja.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak