'KAD ONI VIČU ROGER, JA ČUJEM NOVAK' Đoković o nekorektnoj publici na Wimbledonu

'KAD ONI VIČU ROGER, JA ČUJEM NOVAK' Đoković o nekorektnoj publici na Wimbledonu

Novak Đoković jučer je u epskom finalu protiv Rogera Federera osvojio svoj peti Wimbledon i 16. Grand Slam u karijeri. Bio je to jedan od najboljih mečeva u povijesti tenisa i dvoboj koji će ostati zapisan u analima sporta, piše Index.hr

U pet sati tenisa uživali smo od prve do posljednje minute, gledali smo dva možda i najveća tenisača u povijesti, a dramatičan kraj bio je samo kruna meča o kojem će se pričati desetljećima.

Roger Federer bio je jako blizu, činilo se da je bolji tijekom cijelog meča, imao je i dvije meč-lopte na svojem servisu u petom setu, ali Novak je tvrdoglavo odbijao izgubiti. Pokazao je da je psihički najjači igrač na svijetu.

Protiv Novaka je bilo sve. Publika je otvoreno navijala za Federera. Toliko da je u nekim trenucima, kad bi aplaudirala nakon što bi Đoković napravio dvostruku servis-grešku, to prelazilo granicu dobrog ukusa.

Nervirao je Novaka i sudac pa je u jednom trenutku udario reketom u sudačku stolicu, za što je dobio opomenu. Srbin nije bio zadovoljan ni stalnim Federerovim traženjem provjere poena. U petom setu, kad je bio na rubu, kad se činilo da će Švicarac doći do titule, Novak je puknuo i žestoko opsovao:

''Jebo vam pas mater'', čulo se s centralnog terena All England Cluba. Nakon tog trenutka Federer više nije imao šanse.

Poslije meča novinari su pitali Novaka kako se osjećao kad je 90 posto gledatelja otvoreno navijalo za Švicarca.

 

''Oni viču Roger, ja čujem Novak''

''Jedino što možete u tim trenucima je ignorirati to što se događa oko vas, to što čujete. To je vrlo teško, ali nemate drugog izbora. Kad bi oni vikali 'Roger', ja bih čuo 'Novak'. Znam da zvuči luckasto, ali volim to raditi. Time pokušavam sam sebe uvjeriti da je to ono što viču'', rekao je Novak pa dodao:

''Teško je to ignorirati. Atmosfera je strašna, buka je nevjerojatna, pogotovo u trenucima kad se meč lomi. Publika je tad na nogama. Naravno, ako je na vašoj strani većina gledatelja, onda vam to daje motivaciju, snagu i energiju. Kad sve to nemate, onda snagu morate pronaći u sebi. Valjda je to tako.''

Peterostruki šampion Wimbledona otkrio je što si je obećao uoči početka velikog finala.

"Obećao sam si da ću ostati smiren na terenu jer sam znao kakva će atmosfera biti. Naravno, Roger je igrao dobro, ali ja sam već sve te scenarije imao zamišljene u glavi, sve sam vizualizirao.''

 

0 Komentara:

Komentiraj članak