DUBROVAČKO NERETVANSKA ŽUPANIJA

JOSIPOV DOM: Sigurna luka ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji

Josipov dom, koji nosi naziv po Sv. Josipu, zaštitniku obitelji, kroz provedbu projekta će se opremiti i služiti kao sklonište za žrtve nasilja u obitelji, ujedno će se jačati kapaciteti stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji te će se provesti javna kampanja s ciljem podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja.

Posljednje dvije godine izuzetno teškog razdoblja obilježenog pandemijom korona virusa, ostavile su dubok trag na ponašanje pojedinaca, što je doprinijelo porastu nasilja nad ženama kao i porastu obiteljskog nasilja.

Utočište kamo se žrtve nasilja mogu skloniti daje im sigurnost i toplinu, pa će “Josipov dom“ biti sigurna luka ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji.

„Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji - Josipov dom“ je naziv projekta čiji je nositelj Dubrovačko neretvanska županija, uz potporu Caritasa dubrovačke biskupije kao projektnog partnera te Regionalne agencije DUNEA kao stručne pomoći u provedbi. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Osigurano je više od 11 milijuna kuna bespovratnih sredstava za uspostavu sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji, a provodit će se do kolovoza 2023. godine.

U Dubrovačko neretvanskoj županiji kontinuirano se radilo i radi na osiguravanju prvo privremenog, a sada i trajnog rješenja skloništa za žrtve nasilja u obitelji. Josipov dom, koji nosi naziv po Sv. Josipu, zaštitniku obitelji, kroz provedbu projekta će se opremiti i služiti kao sklonište za žrtve nasilja u obitelji, ujedno će se jačati kapaciteti stručnjaka koji rade sa žrtvama nasilja u obitelji te će se provesti javna kampanja s ciljem podizanja svijesti javnosti o neprihvatljivosti nasilja.

Josipov dom – bit će siguran dom za žrtve obiteljskog nasilja!

Komentiraj članak

Komentari