JOŠ JE BIO ŽIV Žalila se na grlobolju pa je začudilo što su joj liječnici izvukli iz krajnika

JOŠ JE BIO ŽIV Žalila se na grlobolju pa je začudilo što su joj liječnici izvukli iz krajnika

Iako je mislila kako je riječ o običnoj prehladi, otkrila je da joj grlobolju prouzročuje nešto drugo.
Zbog grlobolje, 25-godišnja djevojka iz Tokija u Japanu posjetila je liječnika. Iako je mislila kako je riječ o običnoj prehladi, otkrila je da joj grlobolju prouzročuje nešto drugo, prenosi Večernji list.

U lijevom krajniku liječnici bolnice St. Luke pronašli su joj živog crva. Liječnici su crnog crva uklonili pincetom, a on joj je prouzročio bol i iritaciju u grlu. Crv je bio dugačak 38 milimetara i 1 milimetar širok, a nakon što je izvađen iz krajnika, još je bio živ, piše Guardian.

Identificiran je kao okrugli crv nematoda, jedan od nekoliko parazita koje ljudi mogu dobiti ako jedu sirovu ribu ili meso. Pacijentica je liječnicima potvrdila da je pet dana prije uklanjanja crva jela sashimi, japansku deliciju koja se sastoji od svježe sirove ribe ili mesa narezanog na tanke komade koji se umaču u sojin umak.

Liječnici su objasnili da je u sirovoj hrani bila ličinka crva koja se razvila u grlu njihove pacijentice. No, njezin slučaj nije jedini. Liječnici su upozorili kako su diljem svijeta prijavljeni slični slučajevi budući da su sushi i sashimi sve popularnija hrana.

0 Komentara:

Komentiraj članak