JEZIVO JE KAKO FACEBOOK ZAPRAVO ZARAĐUJE: Pripazite što objavljujete!

JEZIVO JE KAKO FACEBOOK ZAPRAVO ZARAĐUJE: Pripazite što objavljujete!

Facebook nas je pretvorio u najveću neplaćenu radnu snagu u povijesti čovječanstva!

Nije tajna kako Facebook zarađuje novac o kojem mi, obični smrtnici, možemo samo sanjati. Međutim, vrijedi se zapitati odakle Facebooku toliko novca, a ne prodaju ništa, dok su reklame jedva vidljive na stranici.

Odgovor je možda pomalo zastrašujuć: vaše osobne informacije. Drugim riječima, ono što mi dajemo besplatno, oni za to dobivaju milijune, preciznije milijarde.

Naime, u svijetu drušvenih mreža, korisnici su doslovno mašina za novac, čak i kada ne kupuju ništa. Razlog tome je taj što su socijalne mreže izuzetno bitan i opsežan alat za marketinško istraživanje. Svaki put kada kliknete “like”, „share“, pridružite se fan stranici ili čak dodate novog prijatelja, vi stvarate novi paket statistike za koje će velike korporacije ponuditi ogroman novac da ga se domaknu.

EVO I TOČNE VRIJEDNOSTI VAŠEG FACEBOOK PROFILA, ZABAVITE SE RAČUNICOM!

1.  Samo vaše prisustvo vrijedi oko 81 dolar

2. Svaki vaš prijatelj na profilu vrijedi oko 0,62 dolara

3. Svaki vaš “like” vrijedi oko 0,03 dolara

U prosjeku, svaki profil vrijedi 1800 dolara, a ozbiljna poslovna grupa ili page vrijedi 3,1 milijun dolara!

Gledajući i prateći Facebookov rast u posljednje tri godine, procjenjuje se kako su prikupuili 2,11 trilijuna informacija koje mogu prodati!

Na taj način Facebook zarađuje oko 1,2 milijuna dolara dnevno od besplatnog rada svojih korisnika, stvarajući ono što Wall Street Journal naziva “najveća neplaćena radna snaga u povijesti”.

0 Komentara:

Komentiraj članak