Jesenska gastro avantura stipendista Dubrovnik FestiWine-a

Jesenska gastro avantura stipendista Dubrovnik FestiWine-a

Četvrtu godinu zaredom dodijeljene su dvije stipendije budućim nadama u hotelijerstvu i turizmu u okviru programa Dubrovnik FestiWine Challenge-a.
Mlada i nadarena kuharica Kristina Curić, zajedno s Ivom Kmetovićem, talentiranim i vrijednim konobarom, dobili su izvrsne preporuke svojih poslodavaca kao i brojnih kolega i profesora te su proveli mjesec dana u malom ribarskom mjestu Zambratija i restoranu Pergola.
 
Po povratku iz Istre, Kristina i Ivo podijelili su s nama svoje prve dojmove, ne krijući oduševljenje.

"Puno smo naučili tijekom mjesec dana koje smo proveli kod chefa Fabricia Vežnavera i to je ono što nas iznimno raduje i ispunja ponosom. Od jednog od najboljih hrvatskih chefova imali smo priliku upoznati se s autentičnim specijalitetima Istre i Mediterana i naučiti više o pripremi hrane i vrhunskoj usluzi.

Princip rada u "Food design restoranu Pergola" uistinu je poseban; velika pozornost posvećuje se svim detaljima, od nabavke hrane i lokalnih namirnica, osmišljavanja i dizajna jela, uređenja restorana te do individualnog pristupa i pažnje koja se posvećuje svakom gostu", naglašavaju mlade hotelijerske nade.

"Na čelu sa chefom Vežnaverom, kuhinja Pergole nudi mala kulinarska remek djela te smo zahvalni što smo imali priliku biti dijelom kulinarskog i servisnog tima u jednom od vodećih restorana u Hrvatskoj" zaključuju mladi talenti Dubrovačko- neretvanske županije.
 
Tijekom boravka u obližnjoj Austriji na večeri u organizaciji Marktplatz Mittelkarnten & Friends udruge, Kristina i Ivo imali su jedinstvenu priliku upoznati i učiti od cijenjenih chefova Markus Rath-a, Stefanie Neugebauer i Lothar Krings-a, a koji su također, kao i chef Vežnaver, članovi ugledne grupacije JRE.
 
Ujedno su imali i priliku upoznati sve specifičnosti Istre i doživjeti uistinu uzbudljivu gastro avanturu. Uputili su se u obližnje šume u lov na tartufe i upoznali se s članovima obitelji Karlić koji imaju dugogodišnje iskustvo u traženju i branju ove iznimno cijenjene namirnice. Jedan od posebnih doživljaja bio je i posjet impozantnim vinskim podrumima vinarije Kozlović, a koja je prepoznata kao jedna od najljepših svjetskih vinarija po odabiru cijenjenog sommeliera Paola Bassa.
 
"Iznimno mi je drago da sam bio dio vinske priče Dubrovnik Festiwine-a, a osobito mi je drago da sam imao priliku podučavati mlade talente i s njima dijeliti ljubav prema hrani i vinima" zaključio je chef Fabrizio Vežnaver, gost kuhar ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine-a.

Dugogodišnji pokrovitelj i suorganizator Dubrovnik FestiWine-a je Dubrovačko-neretvanska županija. Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije i idejni inicijator Dubrovnik FestiWine-a, ne krije oduševljenje uspjehom programa Dubrovnik FestiWine Challange, a u okviru kojeg mladi stipendisti ostvaruju nova znanja i iskustva.

"Kreativnost i talent su uvijek poželjni međutim naporan rad i neprestano zalaganje su ključni za uspjeh. Želja nam je i cilj posvetiti se educiranju mladih koji žele učiti i profesionalno se razvijati, a samim time jačati i promovirati gourmet i vinsku industriju hrvatskog juga" ističe župan Dobroslavić, ujedno istaknuvši kako mu je želja da se i sljedeće godine prijavi veliki broj zainteresiranih stipendista.
 
Mladi talenti ovogodišnjeg Dubrovnik FestiWine Challange-a, Kristina Curić i Ivo Kmetović, predstavit će novostečena znanja i iskustva na Dubrovnik FestiWine Gala večeri u okviru 5. Dubrovnik Festiwine-a koji se održava u periodu od 16. - 22. travnja 2018.godine.
Gastro avantura stipendista Dubrovnik 0

Gastro avantura stipendista Dubrovnik 0 Ž.U.

Gastro avantura stipendista Dubrovnik 0

Gastro avantura stipendista Dubrovnik 0 Ž.U.

Gastro avantura stipendista Dubrovnik 0

Gastro avantura stipendista Dubrovnik 0 Ž.U.

Gastro avantura dubrovačkih stipendista

Gastro avantura dubrovačkih stipendista Ž.U.

Gastro avantura dubrovačkih stipendista

Gastro avantura dubrovačkih stipendista Ž.U.

0 Komentara:

Komentiraj članak