Jednostavne navike koje su pomogle kraljici Elizabeti II. u dugovječnosti

Jednostavne navike koje su pomogle kraljici Elizabeti II. u dugovječnosti

Britanska kraljica Elizabeta II. umrla je u četvrtak u dobi od 96 godina. Bila je najdugovječnija britanska vladarica i najstariji monarh na svijetu. Ranije ove godine proslavila je 70. godina na prijestolju.

Mnogi su se pitali koja je bila tajna njezinog dugog života.Kraljica se držala stroge rutine koja je uključivala šalicu Earl Grey čaja (bez mlijeka i šećera) i keksima u 7.30 ujutro. To vrijeme provodila je u društvu svojih pasa. Doručkovala je pahuljice, jogurt, tost i marmeladu.

Dovoljno sna

San je neophodan kada govorimo o zdravlju, a to je znala i kraljica Elizabeta II. Prema brojnim navodima, spavala je od 23 do 7.30 sati ujutro.

Uravnotežena prehrana

Darren McGrady, bivši kraljičin kuhar kaže kako je često jela ribu i povrće te je izbjegavala hranu bogatu škrobom poput tjestenine i krumpira.

Uz čaj je voljela pojesti čokoladne kekse ili paprenjake. Glavni sastojci njezinog sendviča bili su krastavci, jaja i dimljeni losos.Voljela je i različite kombinacije mesa ili ribe s povrćem. Darren kaže kako je za glavno jelo nerijetko jela galski odrezak, filet s umakom od gljiva i viskija, a posebno joj je bio drag ako se pripremao s divljači. Za hladno predjelo obožavala je Gleneaglesku paštetu, koja se sastoji od dimljenog lososa, pastrve i skuše.

Kraljica nije mogla odoljeti čokoladi te je najviše voljela pitu od čokolade.

Ništa bez popodnevnog čaja

Kao i većina stanovnika Velike Britanije, i ona je uživala u popodnevnoj šalici čaja kao i u dugim šetnjama sa svojim psima, omiljenim korgijima, donosi portal Živim.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak