Jedina pravila koja 100 posto gule 'narančinu koru'

Jedina pravila koja 100 posto gule 'narančinu koru'

Celulit ili 'narančina kora' jedan je od najčešćih estetskih problema kod žena, naročito u proljetno i ljetno doba kada moguće neravnine skrivene pod kožom dolaze na vidjelo. Bilo da smatrate da su kvržice pod kožom prvenstveno zdravstveni ili estetski problem jedno je siguruno u borbi protiv celulita bitan saveznik je prehrana koju ne može zamijeniti masaža niti kozmetički preparati
Kozmetičari i proizvođači kozmetičkih preparata zastupaju mišljenje kako je celulit posljedica nakupljanja toksičnih otpadnih tvari u tjelesnim tkivima zbog loše ishrane bogate rafiniranim i prerađenim namirnicama (bijelo brašno, šećer, suhomesnati proizvodi), prženom i preslanom hranom.

Dio znanstvenog svijeta slaže se s mišljenjem da se tu radi o običnoj masnoći koja je nastala radi ženskog hormona estrogena, ali se te masnoće kod žena nakupljaju ispod tanke kože i postaju vidljive jer limfa 'ne radi svoj posao'.

Celulit se nakuplja godinama pa neće nestati preko noći, ali upornošću i stvaranjem novih navika možemo ublažiti 'narančinu koru' i poboljšati tonus kože.

Anticelulitni saveznici

Uz izbor pravih namirnica poželjno je svakodnevno kretanje i masaža zbog poticanja cirkulacije. Laganom hranom koja je siromašna zasićenim masnoćama i bogata vodom i vlaknima prveniramo daljnje punjenje masnih stanica. Zato uključite u jelovnik ove namirnice i začine:

•Mahunarke (bogate vlaknima čime potiču peristaltiku crijeva i čišćenje)

•Tamnozeleno povrće (obiluje vitaminima i mineralima koji pomažu boljem tonusu kože i u sagorjevanju masti)

•Agrumi i bobičasto voće (obiluju vitaminom C koji potiče stvaranje kolagena- vlaknaste strukture koja doprinosi mladenačkom izgledu i boljem tonusu)

•Krastavac, lubenica, celer, komorač (imaju diuretički učinak čime utječu na izbacivanje toksičnih tvari u organizam)

•Meso siromašno masnoćama; puretina,piletina (izvor proteina potrebno za čvrstoću i stvaranje kolagena)

•Začini; češnjak, kurkuma, mažuran, ružmarin, đumbir, čili (pospješuju detoksikaciju, poboljšavaju cirkulaciju te štite krvne žile)

•2 dl limuna ocjeđenog u mlakoj vodi na tašte ( detoksikacijski učinak i unos vitamina C)Bitan faktor je izbor hrane, ali i njezina kvaliteta.

Neka namirnice budu od provjerenog proizvođača i ako je moguće organskog uzgoja radi smanjenog unosa aditiva i pesticida u organizam.Anticelulitni neprijateljiJedite hranu sa što manje soli, ali bogatu kalijem jer on pomaže rješavanju nakupljene vode u tijelu. 

Kako alkohol, grickalice i slatkiši sudjeluju u pojačavanju neželjenih kvržica, izbjegavajte ih ili smanjite nnjihovu konzumaciju na najmanju moguću mjeru.

Preporuka: za potpun učinak i brže rezultate budite fizički aktivni i nakon tuširanja umasirajte kozmetički preparat kružnim pokretima pet do10 minuta, piše zadovoljna.dnevnik.hr.


0 Komentara:

Komentiraj članak