Jaguar i Williams udružuju snage na novoj 'hibridnoj' zvijeri

Jaguar i Williams udružuju snage na novoj 'hibridnoj' zvijeri

Tvrtka Jaguar otkrila je kako planira proizvodnju hibridnog automobila koji će koštati od 781.000 do 1.000.000 eura. Taj projekt će se ostvariti u suradnji s ekipom Williams F1. Proizvodnja će trajati od 2013. do 2015. godine, a lokacija je još uvijek nepoznata.
Vrlo lagana šasija modela C-X75 i dva električna motora će mu omogućiti da do "stotke" stigne za 3 sekunde. Koristeći samo električni pogon, ovaj Jaguar će moći preći 50 kilometara, a emisija CO2 će biti manja od 100 g/km, što će ovaj automobil svrstati u "najčistije" u njegovom segmentu. Maksimalna brzina koju će moći ostvariti iznosi 322 km/h.

Jaguar C-X75 će imati pogon na sva četiri kotača, "kao i mali, snažan benzinski motor" u paru s dva moćna električna motora. Ovaj model je kao koncept debitirao na prošlogodišnjem sajmu automobila u Parizu.

Laganu šasiju od karbonskih vlakana će Jaguar razviti u suradnji s timom Williams F1. Ekipa koja se natječe u prvenstvu Formule 1 će ponuditi svoju ekpertizu o karbonskim vlaknima, aerodinamici i hibridnoj tehnologiji.

Bit će proizvedeno samo 250 primjeraka ovog modela.

0 Komentara:

Komentiraj članak

AutoMoto