IZVOR ČESTOG PROBLEMA DANAŠNJICE Umor je danas postao izgovor za sve, a tako se život ne može živjeti

IZVOR ČESTOG PROBLEMA DANAŠNJICE Umor je danas postao izgovor za sve, a tako se život ne može živjeti

Ustaneš, spremiš se, odeš na posao, radiš, vratiš se s posla i nisi za ništa nego za spavanje? Da, tako nam je i samima. Osim toga, jako često smo umorne na poslu i što god napravile, nemamo dovoljno energije tijekom radnih sati.

No, istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Occupational Health Psychology, piše Her, otkrilo je kako se možemo osjećati manje umorno i energičnije kada se vratimo navečer kući. Stručnjaci su ispitali 100 ljudi koji rade na raznim pozicijama o njihovim prehrambenim navikama za vrijeme pauze, a ispitanici su zatim dobili zadatak izmijeniti navike 10 dana zaredom kako bi vidjeli hoće li imati učinak.

Polovica njih trebala je svakog dana prošetati obližnjim parkom i usredotočiti se na prirodni okoliš. Druga polovica radila je niz opuštajućih vježbi, uključujući vježbe disanja i tehnike pamćenja. Svaka grupa obavljala je spomenute aktivnosti 15 minuta nakon brzog ručka. Obje grupe ispitanika primijetile su poboljšanje u koncentraciji i produktivnosti, ali grupa koja je izašla u prirodu više je uživala u pauzi i bila je manje umorna na poslu i nakon njega.

Nema izgovora

0 Komentara:

Komentiraj članak