IZNENADILA KREATIVNIM TRIKOM Studentica predala prazan list papira i dobila 'peticu'

IZNENADILA KREATIVNIM TRIKOM Studentica predala prazan list papira i dobila 'peticu'

Tisuće učenika svakodnevno predaje prazne listove papire kad pišu neki ispit ili esej, a to bez iznimke završi s negativnom ocjenom. Ipak, iz Japana stiže neobična vijest, studentica prve godine povijesti dobila je najvišu ocjenu nakon što je profesoru predala upravo prazan list papira.

No, samo se činilo da je prazan. Deventaestogodišnja Eimi Haga pisala je nevidljivom tintom!

Dogodilo se to na sveučilištu Mie u Japanu koje je smješteno u području gdje je prisutna velika tradicija nindži, misterioznih agenata i ubojica koji su na vrhuncu bili u srednjem vijeku. Profesor povijesti Yuji Yamada vodio je svoje studente u muzej posvećen nindžama te je zatražio da napišu esej s dojmovima. Naglasio je da će posebno nagraditi kreativnost, piše 100posto.hr

Inače, studentica Eimi članica je i kluba nindži u kojem se izučavaju drevne vještine tako da joj kreativan pristup ovoj temi nije bio problem. Poslije je izjavila da je još od malena bila poznata tehnika 'aburidashi', pisanje nevidljivom tintom od natopljenih zrna soje koja postaje vidljiva tek kad se papir stavi iznad plamena.

 
 
Malo je proučavala na internetu i došla do recepta, potom je otišla u u samoposlugu i kupila soju, namočila je u vodu i krenula s pisanjem. Pokušala je pisati na tradicionalnom japanskom papiru, no to se nije pokazalo najsretnijim rješenjem. Papir bi planuo iznad plamenika te je odlučila pisati na običnom uredskom.

Profesor nije ni pročitao rad

Profesor Yamada jedan je od vodećih istraživača povijesti nindži i kao takav se potpuno oduševio radom.

"Viđao sam eseje pisane u šiframa, ali nikad one napisane 'aburidashijem'. Da budem iskren, sumnjao sam da će se riječi jasno vidjeti, ali kada sam stavio papir iznad plamenika, jasno su s prikazale i pomislio sam 'svaka čast'", izjavio je ponosni profesor.

Sadržaj eseja, naravno, najmanje je bitan u cijeloj priči pa je Yamada priznao da ga uopće nije pročitao do kraja. "Namjerno nisam završio čitanje jer sam želio da dio papira ostane nezagrijan u slučaju da priča dođe do medija koji bi fotografirali rad", pronicljivo je zaključio.

0 Komentara:

Komentiraj članak