Izložba "Za stolom" Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

Izložba "Za stolom" Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

Radovi su formata 50x60 cm i nastali su tijekom 2021. godine.
U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i Dubrovačkih knjižnica, u ponedjeljak 15. studenog 2021., otvorit će se izložba radova članova Udruge. Izložba „Za stolom" biti će otvorena u prizemlju Narodne knjižnice Grad s početkom u 18:30 sati. Izložba je otvorena do 30. studenog. Radovi su formata 50x60 cm i nastali su tijekom 2021. godine. Uglavnom u tehnici akrila na ovoj izložbi se predstavlja 17 članova s 26 radova.

Učesnici izložbe su:

Anto Violić, Diana Rajić, Dragica Maca Lučić, Franica Čebirić, Loren Ligorio, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika osnovana je 1979. godine i danas ima 35 članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom svog postojanja organizirala je više od 70 izložbi članova i više od 20 likovnih kolonija. Članovi udruge izlažu na samostalnim i zajedničkim izložbama u čitavoj Hrvatskoj. Smisao postojanja udruge je likovno stvaranje članova a sve akcije su volonterske i često imaju humanitarni karakter. Od 2007. godine DULU redovito sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira HRVATSKI SABOR KULTURE REPUBLIKE HRVATSKE, te je 2007., 2010., 2016. i 2020. dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo. Tijekom sudjelovanja na ovim smotrama tri puta su članovi Udruge pojedinačno nagrađeni za najbolje radove na smotri.

 
Izložba "Za stolom" Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

Izložba "Za stolom" Dubrovačke udruge likovnih umjetnika PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak