Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u Sponzi

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika u Sponzi

U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika, u utorak 28. rujna 2021., u prostoru atrija palače Sponza otvoriti će se izložba radova članova Udruge. Izložba "Dubrovnik izvan zidina" svećano će biti otvorena u 19 sati.
Izložba se može pogledati do 11.10.21. radnim danom od 9-15 sati. Ovo je peta izložba DULU-a u ovoj godini, radovi su formata 100x80 cm i nastali su tijekom 2021. godine.

Većini nas koji se bavimo slikarstvom Grad je nepresušan je izvor inspiracije. Puno tematskih izložbi radili smo na temu arhitekture i života u Gradu. Izložbom "Dubrovnik izvan zidina" odlučili smo prošetati drugim dijelovima grada. Uz more, po šetnicama, cestama, ljetnikovcima i kroz povijest. Uglavnom u tehnici akrila na ovoj izložbi se predstavlja 14 članova udruge s 20 radova.

Učesnici izložbe su:

Anto Violić, Diana Rajić, Dubravka Rathman, Franica Čebirić, Josipa Vlašić, Luce Đuraš, Marijana Hure, Miroslav Stamatović, Nino Dubčić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Mišo Baričević, Silvija Sikavica i Valter Kožul

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika djeluje više od 40 godina. Danas broji 27 aktivnih članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Uz godišnje izložbe svojih članova Udruga sudjeluje u organizaciji županijskih izložbi te likovnih kolonija na kojima osim članova udruge sudjeluju likovni umjetnici iz čitave Hrvatske i inozemstva. Od 2007. DULU sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski sabor kulture, te je 2007., 2010. , 2016. i 2020. dobila nagradu kao najuspješnija udruga.

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika

Izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak