Izbornik Srbije: Ne, uopće nisam razočaran  što Hrvati idu kući

Izbornik Srbije: Ne, uopće nisam razočaran što Hrvati idu kući

Srpski izbornik Saša Đorđević hvalio je Stefana Markovića, igrača koji nije zabio niti jedan koš, ali je strašno važan za momčad
Košarkaši Srbije suvereno koračaju prema novom odličju, a u tome im pomaže i Hrvatska. Naime, nakon što su bez ikakvih poteškoća pobijedili Fince (94:81), Srbi će se za polufinale boriti sa Česima pred kojima su Hrvati, poprilično neočekivano, položili oružje bez ispaljenog metka.

Za razliku od Hrvatske, Srbija ima moćnog centra Raduljicu (27 koševa za 19 minuta), ima genijalno krilo Bjelicu (19 koševa, 14 skokova), ali i braniča Teodosića (9 asistencija), igrače kakve Hrvatska ima samo na papiru, ali ne i u praksi.

Jučer nakon utakmice srpski izbornik Saša Đorđević hvalio je Stefana Markovića, igrača koji nije zabio niti jedan koš, ali je strašno važan igrač za njegovu momčad.

Geopolitički nepismen

– Marković nikad ne spušta taj svoj ratnički gard, on je naš vođa na parketu i mi njega slijedimo.

I mnogi strani novinari priželjkivali su hrvatsko-srpski četvrtfinale pa je jedan od njih, očito geopolitički nepismen, pitao Đorđevića je li razočaran zbog ispadanja Hrvata.

Dok su se drugi novinari smijuljili na to pitanje, Đorđević se najprije zbunio, a onda je hladno odgovorio.

– Ne, nisam.

Četvrtfinala od utorka

Četvrtfinala se igraju u utorak i srijedu, a polufinaliste će dati sljedeći parovi: utorak: Španjolska - Grčka (18.30), Francuska - Letonija (21); srijeda: Srbija - Češka (18.30), Italija - Litva.

0 Komentara:

Komentiraj članak