Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u Pomorskom vojvodstvu u Poljskoj (FOTO)

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije u Pomorskom vojvodstvu u Poljskoj (FOTO)

Izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije, koju predvodi župan Nikola Dobroslavić boravi u dvodnevnoj posjeti Pomorskom vojvodstvu, u Gdansku.
Župan Nikola Dobroslavić, veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Poljskoj Ivan del Vechio, direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić i pročelnik županijskog Upravnog odjela za turizam,more i poduzetništvo Maro Kristić danas su tako održali radni sastanak sa maršalom Pomorskog vojvodstva Mieczyslawom Strukom i njegovim suradnicima, kao i predstavnicima različitih gospodarskih, obrazovnih i kulturnih institucija s područja regije.

Na sastanku su održane prezentacije obje regije te se razgovaralo o mogućnostima korištenja europskih fondova, regionalnom razvoju i turizmu.

Župan Dobroslavić izrazio je zadovoljstvo poljskim gostoprimstvom, ali i mogučnošću da ove dvije "vrlo bliske i slične regije" surađuju na različitim poljima. Župan je posebno izrazio interes za poljskim iskustvima u korištenju EU fondova, pritom naglasivši podršku Poljske ulasku Republike Hrvatske u EU.

Maršal Struk kazao je kako je " regionalna suradnja neophodna" te ga stoga posebno veseli početak iste sa Dubrovačko-neretvanskom županijom, koja će se kako je rekao zasigurno i nastaviti na različitim područjima.

Naime, maršal poljskog Senata Bogdan Borusewitz, prilikom susreta sa županom Dobroslavićem u rujnu 2010. u Dubrovniku predložio je suradnju naše županije sa poljskim vojvodstvima, a posjet Pomorskom vojvodstvu rezultat je tog prijedloga.

U sklopu boravka u Gdansku, izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije obišlo je Pomorski kulturni centar, koji je većim  dijelom financiran putem  Europskog ekonomskog prostora (EEA), kao i stadion PGE Arena, na kojem će hrvatska reprezentacija odigrati jednu od utakmica predstojećeg EURA 2012.
Zupan_Poljska

Zupan_Poljska DNZ

Zupan_Poljska

Zupan_Poljska DNZ

Zupan_Poljska

Zupan_Poljska DNZ

Zupan_Poljska

Zupan_Poljska DNZ

0 Komentara:

Komentiraj članak