Ivo, Borna i Marin: Nakon pet godina tri Hrvata opet  u Top 30

Ivo, Borna i Marin: Nakon pet godina tri Hrvata opet u Top 30

Neuništivi Ivo Karlović odlično igra i u Bogoti, a Borna Ćorić četvrtfinalom Umaga nastavlja napredak. Marin Čilić i dalje je među deset najboljih tenisača svijeta
Ivo Karlović jedini je naš tenisač koji je ove godine osjetio draž igranja u finalu ATP turnira. Štoviše, u veljači je i osvojio Delray Beach. No Borna Ćorić krupnim koracima juri prema vrhu, a Marin Čilić još je visoko zahvaljujući lanjskoj Grand Slam pobjedi u New Yorku.

Nakon što je prošlog tjedna u tie-breaku trećeg seta (a kako drukčije?) propustio toj tituli iz veljače pridodati u Newportu još jednu, ovog se tjedna preselio više od 5500 km južnije, u Kolumbiju, s trave prešao na klasičnu tvrdu podlogu, ali unatoč promjenama Zemljine hemisfere i teniske podloge u kratkom razdoblju i tamo igra kao da je u najboljim godinama, a ne da mu je 36 na leđima.

Borna Ćorić dvostruko je mlađi. Njegovo vrijeme tek dolazi (što ne znači da Ivino prolazi). Uoči Umaga bio je 36. na svijetu, a četvrtfinale Croatia Opena donijet će mu dodatni pomak. Možda u Top 30 neće ući već sutra, ali samo je pitanje tjedna.
Kad se to dogodi, Hrvatska će imati trojicu tenisača među najboljih 30 prvi put nakon pet godina. Na ATP ljestvici 26. travnja 2010. Čilić je bio 11., Ivan Ljubičić 15., a Karlović 30. igrač svijeta. Imali smo trojicu u Top 30 i u kolovozu 2008., a među njima nije bio Ljubičić, koji je tad držao 43. mjesto, ali bili su Karlović (14.), Čilić (24.) i Mario Ančić (28.). A ne treba zaboraviti ni da je Ivan Dodig u parovima četvrti na svijetu.

0 Komentara:

Komentiraj članak