ISTINA O MOBITELIMA: Nakon ovog videa maknut ćete mobitel od glave (VIDEO)

ISTINA O MOBITELIMA: Nakon ovog videa maknut ćete mobitel od glave (VIDEO)

Najvažniji izvor zračenja mobitela dolazi iz antene, koja se u novijim mobitelima ne vidi, jer se nalazi unutar uređaja.

Znate li nekog tko danas nema mobitel… Ne? Ni mi… U tramvaju, autobusu, ili na ulici, sasvim normalno je postalo da ljudi umjesto jedni s drugima komuniciraju preko mobitela, ili s mobitelima, igrajući igrice, sufajući internetom ili što god…

Znanstvenici su pokušali već u nekoliko navrata upozoriti kako mobiteli mogu zračenjem negativno utjecati na zdravlje čovjeka. Iako takve tvrdnje nisu dokazane, nisu ni one znanstvenika koji tvrde da mobiteli nisu štetni.

Mobiteli su uređaji koji emitiraju niskofrekventne elektromagnetske valove, odnosno radio valove i to, tvrdi se, samo kada su uključeni. Mobilni telefoni komuniciraju odašiljući radio valove preko mreže antena koje zovemo bazne stanice. Radio valovi su oblik neionizirajućeg zračenja i uzrokuju zagrijavanje tkiva, ali ne značajno. Također, povezuje ih se i s poticanjem nastanka karcinoma, još uvijek nedovoljno konzistentno. Najvažniji izvor zračenja mobitela dolazi iz antene, koja se u novijim mobitelima ne vidi, jer se nalazi unutar uređaja, što znači da antenu držimo tik uz površinu glave (neki „pametni“ telefoni imaju antenu u donjem dijelu aparata koji je više udaljen od glave). Što je antena bliža tijelu, veća je količina zračenja koju apsorbira naše tijelo. Što mobitel više udaljavamo od glave, utjecaj zračenja se drastično smanjuje.

Na jednostavnom triku koji je prikazan u videouratku možemo vidjeti kako mobitel privlači. Jedan čovjek je postavio svoj mobilni telefon pored magnetnog praha, te čekao poziv… Što se dogodilo pogledajte u videu.

0 Komentara:

Komentiraj članak