/INTERVJU/ SPLITSKA DIZAJNERICA ANA KUJUNDŽIĆ: Stil mi je malo 'na svoju ruku'

Poznata splitska kreatorica Ana Kujundžić, jedna je od onih osoba koja svojim radom, motivima i osobnošću, daje poseban pečat hrvatskoj modnoj sceni. U razgovoru za PortalOko.hr, ova Splićanka otvoreno govori o svojim motivima, modnoj sceni, ali i o posljednjem Fashion Weeku.
Kako bi opisali svoj stil?
Moj stil je autentičan, u skladu s mojom prirodom,malo " na svoju ruku".
Što vam je inspiracija?
Inspiracija za kolekcije su miks svačega (arhitektura, povijest, priroda, umjetnost, ljudi, događaji...)Promatram oko sebe, a onda to što vidim prenesem na svoje kreacije. Sve me može inspirirati i što više radim imam više inspiracije.
Koji su vam najdraži motivi, koje tkanine preferirate?
Najdraži motivi su mi geometrijski, floralni, apstraktni, a česti motivi su mi i ljudi i životinje. Preferiram prirodne tkanine (pamuk,lan,svilu) koje dorađujem tehnikama veza, bojanja, printa,apliciranja i raznim eksperimentalnim tehnikama tako da dobijem sasvim novu tkaninu.
Iskustva i dojmovi sa zadnjeg Fashion Weeka?
Od samog početka sudjelujem na Fashion Weeku, atmosfera je uvjek ležerna, prijateljska, obiteljska, puna pozitivne energije.
Ima li netko za koga bi voljeli da nosi vaše kreacije?
Ne razmišljam tko nosi moje kreacije, svejedno mi je jesu li to poznate ili anonimne žene,važno mi je da se osjećaju lijepo i posebno.
Kako komentirate modnu scenu u Hrvatskoj?
 Hrvatska modna scena je jača iz godine u godinu.U zadnjih deset godina dogodili su se veliki pomaci, afirmiralo se puno dizajnera i imamo puno modnih događanja ali nemamo modnu industriju koja se ne može revitalizirati bez državne potpore.
Poruka za kraj
 Svim Čitateljima želim Sretan Božić i Sretnu Novu godinu!Puno zdravlja,sreće,ljubavi,veselja,mira,međusobnog razumijevanja!I Vjerujte u sebe!

0 Komentara:

Komentiraj članak