/INTERVJU/ Loredana Bahorić: Kod mene nema pretjeranog nagomilavanja odjeće!

Razgovarali smo s vlasnicom i začetnicom Charlie Designa, Loredanom Bahorić o njezinoj karijeri, stilu odijevanja, ali o i trenutnim i budućim planovima.
Jedna ste od najbolje odjevenih dama u Hrvatskoj i ujedno promotorica brenda Charlie Design. Koja je tajna vašeg uspjeha?

Moram priznati da zapravo nema nikakve tajne, ne radi se o nečem duboko promišljenom, oduvijek sve vezano za odijevanje radim instinktivno, naprosto odlučim u trenutku. Nema kod mene pretjeranog nagomilavanja odjeće, to su jednostavno komadi koji su kontabilni, a kako se obično radi o crnoj odjeći to se uvijek nekako složi u zanimljivu priču.  Dnevni outfit od večernjeg čini razlika u stylingu, odabiru cipela, nakita i to je to. Zvuči jednostavno, zar ne?Kome je namijenjen Charlie stil?

Charlie egzistira već dugi niz godina, moj pristup kreiranju je gotovo intuitivan, te ga je teško verbalizirati. Jednostavno svoj film u glavi pretočim u kolekciju i držim se svoje prepoznatljive niti koja čini bazu Charlija…monokromatizam, pomak u avangardu, minimalizam, više načina kombiniranja pojedinog komada, crno, sivo ,bijelo,poneka crvena…Namijenjen je ženama koje znaju što hoće, žele biti drugačije,koje ne slijede slijepo trend jer CHARLIE funkcionira iz sezone u sezonu…Sin nastavlja vašim stopama

Tomi ima sad već prepoznatljivu mušku liniju Spirit byT.B. koja je također avangardna i ima zanimljiv dizajnerski rukopis koji su mnogi prepoznali. Drago mi je da je tako jer zajedno dijelimo i atelje te logistiku..

Kako bi opisali svoj stil odijevanja?

Crna boja zimi, bijela ljeti..pojednostavljeno rečeno. Minimalizam sa nekim otkačenim komadom koji daje statement. Zanimljive, neobične cipele, otkačene naočale, crveni ruž i osmijeh.Tko je po vama neprikosnovena modna ikona u Hrvatskoj, a tko u svijetu?

U svijetu Tilda Swinton I Sofia Coppola, a kod nas puno mladih anonimnih cura koje furaju svoj film.

Planovi u budućnosti?

Trenutni plan je snimanje nove kampanje za Charlie design as Mare Milin Winter dream, a u budućnosti ahhh puuuno toga…

I Charlie I Spirit u Dubrovniku možete pronaći u koncept storeu Sign u Hotelu Excelsior

0 Komentara:

Komentiraj članak