INES I TONI GROSSI Časnica Hrvatske vojske  udala se u vojnoj  uniformi  (FOTO)

INES I TONI GROSSI Časnica Hrvatske vojske udala se u vojnoj uniformi (FOTO)

Natporučnica Zapovjedništva za potporu Oružanih snaga Hrvatske vojske Ines Benković u bračnu luku zaplovila je na nesvakidašnji način.

Natporučnica Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske Ines Benković (32) rekla je jučer na Medvedgradu sudbonosno 'da' svom izabraniku Toniju Grossiju (34). U tome je nije spriječio ni orkanski vjetar koji je nemilice puhao. Mladenci su hrabro nazdravili šampanjcem s najužom obitelji, kumovima i kolegama tik uz Oltar domovine.

'Vjenčanje je ispalo skroz spontano, ali savršeno. Kako oboje dolazimo iz katoličke obitelji, crkveno vjenčanje imamo dogovoreno u svibnju, no da bi izbjegli birokraciju, mijenjanje prezimena i nemogućnost checkiranja karata kad budem promijenila prezime odlučila sam prije crkvenog sklopiti građanski brak, a tad su započele tipične ženske brige. Prva briga je bila što ću odjenuti kod matičara, no onda sam odlučila da ću u brak stupiti u uniformi. Trebali smo se vjenčati u veljači, ali vrijeme nam nije poslužilo pa smo na kraju odlučili da ćemo se vjenčati na prvi dan proljeća. I sama simbolika mi se svidjela, buđenje prirode nakon teškog i sivog razdoblja u nešto novo. Htjela sam svoju odoru staviti u prvi plan na dan svojeg vjenčanja. Zavjetovala sam se služiti domovini i građanima, a vrijednosti koja zastupa odora želim zastupati i u svom privatnom životu', rekla je Ines koja svog supruga poznaje dugi niz godina, piše Gloria.

Najprije su dugo bili prijatelji i oboje bili u dugim vezama, a onda im se iznenada dogodila ljubav. Ines je iz Duge Rese, dok je njen suprug poduzetnik iz IT sektora iz Opuzena, a zajedno žive u Zagrebu. 'Medvedgrad je bila moja ideja, a njemu je samo bilo važno da kažem 'da' gdje god to bilo', smije se Ines koju su do oltara pratile kolegice. Ines je vojsku zavoljela naknadno. Nakon studija ekonomije odlučila se na odsluživanje vojnog roka. Dok je radila kao voditelj auto kampa, jedan dan je samo odlučila slijediti novi put. 'Volim izlaziti iz svoje komfor zone, možda su me malo inspirirali filmovi poput G. I. Jane, ali to sam silno htjela. Bilo je teško, ali imala sam svoj cilj. Najviše mi je drago što sam u vojsci naučila koliko je disciplina važna', dodaje ponosna gospođa Grossi.

Za kumu je prva mladenka u časničkoj uniformi na Medvedgradu izabrala prijateljicu iz srednje škole Branku Peraković Krivačić, dok je Toniju kum bio prijatelj Ivan Ramljak. Roditelji mladenaca topili su se unatoč hladnoći gledajući zaljubljene golupčiće dok su si obećali vjernost u dobru i zlu, a kasnije na Oltaru domovine na -3 stupnjeva Celzija i vjetru, Ines je održala emotivni govor te je svoj buket predala radnoj kolegici.

Ines Grossi  Glorija.hr

'Želim im zdravlja, sreće i puno dječice', rekla je Tonijeva ponosna majka Iva koju je Ines u prvoj minuti braka uspjela rasplakati nakon što joj je zahvalila što je 'prekrasno odgojila sina'. 'Voljela bih jednog dana ovdje organizirati i krstitke našoj djeci', smije se Ines koja dobacuje da suprugu pokušava usaditi vojničku disciplinu, ali joj do sada baš i ne ide. 'Tek sam počela', dobacuje salutirajući novopečena gospođa.

 
toni 0

toni 0 PortalOko.hr

toni 0

toni 0 PortalOko.hr

toni 0

toni 0 PortalOko.hr

toni 0

toni 0 PortalOko.hr

toni 0

toni 0 PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak