Indijski duhovni učitelj meditacijom osvojio Dubrovkinje

Indijski duhovni učitelj meditacijom osvojio Dubrovkinje

Učitelj meditacije na dah, Brahmarshi Patriji, održao je dvosatno predavanje u Saloči od zrcala o moći meditacije na dah. Grupna meditacija vođena je flautom, a tom prilikom predstavljena je i knjiga skupine autora "Dah i meditacija". "Svako je tijelo energetski sustav, ako smo svjesni toga znamo da sve što govorimo, mislimo, činimo, vidimo i čujemo troši našu energiju na što treba obraćati pažnju, kako se energija ne bi gubila već upotrijebljavala" kazao je Brahmarshi i dodao da je to put do dugog života.
Nije rijetkost da Brahmarshini učenici otputuju u Indiju kako bi spoznali čari meditacije, a svoje upoznavanje s ovom vještinom otkrio nam je Josip Taši. Prije godinu dana prvi je put upoznao meditaciju na dah prilikom putovanja kroz Indiju gdje je upoznao i učitelja.

"Nakon susreta s Brahmarshijem i meditaciju uz frulu osjećao sam poboljšanje, a nakon šest mjeseci meditiranja zdravstvena slika visokog tlaka mi se poboljšala", kazao je Taši i dodao da ovakvu vrstu meditacije mnogi s lakoćom prihvaćaju zbog jednostavnosti. Naime, dovoljno je sjesti u udoban položaj desetak minuta i pratiti svoj dah. Upravo to napravili su pojedinci okupljeni na ovom predavanju nakon čega su Brahmarshija zasuli pitanjima.

Najčešći komentari i pitanja bila su kako otkloniti teške misli. "Što se osoba više koncentrira na zadatak, um te osobe postaje kultiviraniji te se energija fizičkog tijela povećava", kazao je Brahmarshi koji ističe kako je cilj ovakve meditacije otkloniti takve misli.Predavanje je završilo dvadesetominutnom meditacijom, a knjige "Dah i meditacija" vrlo brzo su završile u rukama učenika i učenica kojih je, zanimljivo, ovom prilikom bilo puno više.

0 Komentara:

Komentiraj članak