IGOR BIŠĆAN POSTAO NOVI IZBORNIK MLADE REPREZENTACIJE HNS službeno potvrdio imenovanje donedavnog trenera Rijeke

IGOR BIŠĆAN POSTAO NOVI IZBORNIK MLADE REPREZENTACIJE HNS službeno potvrdio imenovanje donedavnog trenera Rijeke

Izvršni odbor HNS-a imenovao je Igora Bišćana novim izbornikom Hrvatske U-21, nakon što je s proslavljenim internacionalcem i vrlo uspješnim mladim trenerom postignut dogovor o suradnji, objavio je HNS na svojim službenim stranicama.
Izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić o Bišćanovu imenovanju je izjavio: “Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prije svega razvoj igrača za A reprezentaciju.”

Upravo se Bišćana spominjalo kao najozbiljnijeg kandidata za preuzimanje klupe mlade reprezentacije, no on je bio još trener Rijeke kada je Nenad Gračan otišao s pozicije izbornika mladih Vatrenih pa je tada isticao kako mu je Rijeka na prvom mjestu.

No, u međuvremenu Bišćan je napustio klupu Rijeke i postao slobodan trener te je preuzeo mlade Vatrene.

“Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom, uložit ću maksimum truda da ostvarimo visoke ciljeve”, prenosi Bišćanovu izjavu službena stranica HNS-a.

Bogata karijera

“Novi izbornik preuzima mladu reprezentaciju nakon početnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Škotske, nakon kojeg je Nenad Gračan razriješen dužnosti. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu”, stoji na stranici HNS-a.

Bišćan je imao bogatu igračku karijeru tijekom koje je nosio dres zagrebačkog Dinama, engleskog Liverpoola i grčkog Panathinaikosa.

Trenersku karijeru počeo je 2016. godine na klupi tadašnjeg drugoligaša Rudeša s kojim se plasirao u Prvu hrvatsku nogometnu ligu, zatim je vodio slovensku Olimpiju iz Ljubljane, s kojom je osvojio dvostruku krunu. Posljednji angažman prije preuzimanja mlade reprezentacije imao je u hrvatskom viceprvaku Rijeci.

0 Komentara:

Komentiraj članak