I PRINČEVI PLAČU Harry je odrastao u sjeni brata, kraljevska obitelj mu je uvijek davala do znanja da nije broj jedan

I PRINČEVI PLAČU Harry je odrastao u sjeni brata, kraljevska obitelj mu je uvijek davala do znanja da nije broj jedan

Nakon glasina da su prinčevi William i Harry u svađi, pogotovo nakon što je mlađi Harry počeo vezu s Meghan Markle, pojavile su se i pozadinske informacije koje će uskoro biti objavljene u dokumentarcu Channela 4, piše 100posto.hr

Urednica i novinarka Ingrid Steward, koja godinama prati kraljevsku obitelj, kaže kako su svi članovi obitelji uvijek otvoreno davali do znanja Harryju da je na drugom mjestu.

Naime, njegov je stariji brat William nasljednik krune, dok je mlađi Harry šesti u redu i vjerojatno nikad neće postati kralj. Ispred njega je troje Williamove djece koji će zasjesti na tron britanske monarhije prije njega.

"Kraljica Majka uvijek bi govorila Williamu da sjedne kraj nje, dok bi Harry ostao stajao sa strane. Uvijek je bio svjestan toga da je na drugom mjestu jer to su mu i drugi članovi obitelji otvoreno govorili i pokazivali", rekla je Steward.

Njegova majka, pokojna princeza Diana, trudila se da Harry ne osjeti taj pritisak i htjela ga je zaštititi.

Iako su braća uvijek bila bliska, Harry je bio nestašniji i u tinejdžerskim godinama imao je buntovnu fazu. Kad je otkrio bratu i šogorici Kate da će zaprositi holivudsku glumicu Meghan Markle, oni su ga navodno upozorili da dobro razmisli jer nisu vjerovali da je ona dobar izbor. Harry se naljutio i otad su zahladili odnose.

Tračevi o zavadi prinčeva postajale su sve glasnije kako je približavalo vjenčanje, a onda se sve prebacilo na nevjeste. Zbog neslaganja Kate i Meghan prinčevi i njihove obitelji bili su na naslovnicama tabloida svakodnevno, a eskaliralo je kad su i službeno odvojili kućanstva. Meghan i Harry dobili su svoje urede kao vojvode od Sussexa te odselili iz kompleksa u palači Kensington u dvorac Windsor.

"William i Kate su budući kralj i kraljica i normalno je da ne žele biti u sjeni. Pokušavaju ostati relevantni u javnosti. Meghan i Harry donijeli su osvježenje i glamur i također ne žele ostati u sjeni prvog para. Svi se pokušavaju progurati u prvi red", objasnila je Steward.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak