HRVATSKA IDE DALJE KAO PRVA U SKUPINI!

HRVATSKA IDE DALJE KAO PRVA U SKUPINI!

Hrvatska muška rukometna reprezentacija na svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu je završila prva u skupini C s osvojenih pet bodova. Osvojenih pet bodova rukometaši su skupili u 3 odigrana susreta, protiv Japana, Angole i Katara. Na samom otvaranju Hrvatsku je šokirao Japan koji je svojom brzom igrom osiguravao vodstvo većim dijelom utakmice dok su se Kauboji mučili s realizacijom, ali i obranom. Ipak nakon početnog šoka rukometaši su pokazali karakter u stresnim situacijama i uspjeli su sutići Japan i izboriti bod rezultatom 29-29.
Nakon Japana je slijedila Angola i prva popjeda naših rukometaša rezultatom 28-20. U toj utakmici Hrvatska je izgledala mnogo bolje na terenu. U konačinici sinoć su igrali protiv Katara. Utakmica je bila rezultatski tijesna gotovo čitavo vrijeme Hrvatska se nije uspijevala odvojiti više od dva do tri gola razlike ali su ipak izborili pobjedu rezultatom 26-24.

KRIŽANJE S GRUPOM D

Iz grupe C dalje su prošli Hrvatska kao prva s tri boda, Katar kao drugi s dva boda, i Japan kao treći s jednim bodom. Grupa s D s kojom se križa naša grupa za daljnju fazu natjecanja nije ponudila velika iznenađenja, dalje su prošli Danska s četiri boda, Argentina s dva boda i Bahrein s nula bodova. Nakon što se odigraju utakmice u skupini dva (igraju reprezentacije koje nisu bile u istoj grupi u prvom dijelu natjecanja) po dva najbolja prolaze dalje.

U ovom dijelu natjecanja su formirane četiri grupe sa po šest reprezentacija.

HRVATSKA DO MEDALJE?

Pred Hrvatskom su tri utakmice koje nisu nimalo lagane. Najprije će igrati s Bahreinom 21. siječnja u 18 sati zatim slijedi Argentina 23. siječnja u 18 sati i u konačnici najjači protivnik Danska 25. siječnja u 20 sati I 30 minuta. Iako prve dvije reprezentacije izgledaju kao prilično lagan zadatak s obzirom da smo vice prvaci Europe nikako ne smijemo podcijeniti Bahrein i Argentinu, a to se najbolje vidjelo na primjeru Japana protiv kojih smo se dosta namučili.

Danska je pak naš stari znanac i jedna su od najjačih reprezentacija svijeta.

Iako je Hrvatska favorit za prolazak dalje, ako ne kao prva barem kao druga iz Danske, treba biti iznimno pažljiv i dobiti prve dvije utakmici kako bismo si osigurali prolaz dalje. No šanse na papiru su jedno, a igra na terenu drugo. Za prolaz moramo dobiti Argentinu i Bahrein i nikako nam se ne smije ponoviti utakmica kao protiv Japana.


AUTOR TEKSTA: Andrea VučurIZVOR:

https://www.ihf.info/competitions/men/308/27th-ihf-mens-world-championship-2021/22415/matches/2021-01-21 (IHF)

https://www.ihf.info/competitions/men/308/27th-ihf-mens-world-championship-2021/22415/stage-matches/22479 (IHF)

0 Komentara:

Komentiraj članak