Hrvatska doznala s kim igra u osmini finala, a ovo je kompletni ždrijeb!

Hrvatska doznala s kim igra u osmini finala, a ovo je kompletni ždrijeb!

Hrvatska košarkaška reprezentacija igrat će protiv Češke u osmini finala Europskog prvenstva! Utakmica će se igrati 13. rujna. Vrijeme se još ne zna, a domaćin je francuski Lille.
Moramo biti oprezni jer Česi su se pokazali više nego opasnima, u utakmici za prvo mjesto Litva ih je slomila tek nakon produžetaka (85-81) te samim time skrivila situaciju u kojoj padaju na treće mjesto. No kriva im je za to i domaćin skupine D Latvija jer ih je pobijedila 72:65 pa su zbog međusobnog susreta iza njih.

Na četvrtom je mjestu iznenađujuće Belgija i ona će na neporaženu Grčku. Zatim bi u četvrtfinalu pobjednik tog susreta na pobjednika Turske i Poljske. A nas bi nakon eventualne pobjede čekao bolji iz susreta Finske i Srbije.

Uzbuđenja počinju tek nakon osmine finala, a tako je zbog ždrijeba koji se ne smije ponoviti na ovaj način pa da u berlinskoj skupini B imamo Srbiju, Španjolsku, Italiju, Tursku i Njemačku, a u latvijskoj skupini od zvučnih imena samo je Litva, koja je od svih osvajača prvog mjesta po skupinama daleko najslabija.

Dakle, ako sve bude "kako treba", u četvrtfinalu će igrati međusobno Srbija i Hrvatska!

OSMINA FINALA:

12. rujna:

Francuska - Turska
Grčka - Belgija
Latvija - Slovenija
Španjolska - Poljska

13. rujna:

Srbija - Finska
Hrvatska - Češka
Izrael - Italija
Litva - Gruzija

0 Komentara:

Komentiraj članak