Hrvatska do uvjerljive pobjede nad Kanadom, junaci Kramarić i Livaja

Hrvatska do uvjerljive pobjede nad Kanadom, junaci Kramarić i Livaja

Hrvatski nogometaši došli su do prve pobjede na Svjetskom prvenstvu u Kataru svladavši Kanadu s uvjerljivih 4-1 (2-1) u nedjeljnom dvoboju na stadionu Khalifa International u Dohi.

Kanađani su poveli već u drugoj minuti pogotkom Alphonsa Daviesa, ali Hrvatska je već do poluvremena preokrenula rezultat.

Andrej Kramarić je izjednačio u 36. minuti na asistenciju Ivana Perišića, a za 2-1 je u 44. minuti pogodio Marko Livaja nakon dodavanja Josipa Juranovića.


Kramarić je u 70. minuti svojim drugim pogotkom, ponovno uz Perišićevu asistenciju, povećao prednost na 3-1, a konačnih 4-1 postavio je Lovro Majer u četvrtoj minuti dodatka na dodavanje Mislava Oršića. 

Zlatko Dalić je u odnosu na utakmicu s Marokom odlučio napraviti jednu promjenu. Andreja Kramarića je premjestio na desni bok, na poziciju koju je u prvom dvoboju pokrivao Nikola Vlašić, a mjesto središnjeg napadača zauzeo je Marko Livaja i tako po prvi put na svjetskim prvenstvima.

John Herdman je također napravio jednu izmjenu u svom sastavu. Cyle Larin je dobio prednost u odnosu na Juniora Hoiletta koji je bio u početnoj postavi protiv Belgije. Upravo je Larin imao važnu ulogu u prvom pogotku Kanađana na svjetskim prvenstvima, na koji su čekali samo 68 sekundi od početka dvoboja protiv Hrvatske.

Larin je nečuvan dočekao oko sredine igrališta dugačko ispucavanje Borjana i proslijedio loptu do Buchanana na desni bok. Ovaj je imao vremena dobro pogledati opcije i poslao odličan ubačaj na osam metara, točno između Lovrena i Juranovića, gdje je u natrčavanju bio Alphonso Davies i glavom poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Livakovića.

Cijelu analizu utakmice pročitajte ovdje.

0 Komentara:

Komentiraj članak