Hrvatska će primiti dio Afganistanskih izbjeglica

Hrvatska će primiti dio Afganistanskih izbjeglica

Riječ je o osoblju, odnosno lokalnim stanovnicima koji su radili za Europsku uniju i za koje je Europske služba za vanjsko djelovanje već apelirala da ih se ne ostavlja u toj zemlji i na taj način ugrožava nakon što su talibani preuzeli vlast.
Hrvatska će primiti manji broj lokalnog stanovništva iz Afganistana, potvrđeno je Večernjem listu iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Nakon što su talibani preuzeli vlast u Afganistanu, na tisuće izbjeglica napušta tu državu, a neke države članice Europske unije i SAD već su se uključile u pomoć u zbrinjavanju tih ljudi, piše 
Večernji list.

Podsjetimo, Albanija, Sjeverna Makedonija i Kosovo afirmiraju savezništvo sa SAD-om prihvaćajući afganistanske izbjeglice, piše danas briselski portal Politico.

Albanija, Kosovo i Sjeverna Makedonija prvi su u Europi priopćili da će pružiti privremeno utočište Afganistancima koji su se uputili prema SAD-u, nakon što su talibani osvojili vlast u Afganistanu.

Studentski domovi su ispražnjeni za Afganistance koji stižu u Albaniju, gdje bi prve izbjeglice trebale stići stići danas, dok je Sjeverna Makedonija najavila da će odmarališta i hoteli biti dostupni. Kosovo je priopćilo da ima kapaciteta primiti do 10.000 ljudi.
 

0 Komentara:

Komentiraj članak