Hezonjina budućnost: Barcelona ili NBA?

Hezonjina budućnost: Barcelona ili NBA?

Mario Hezonja odigrao je sjajno u košarkaškom El Clasicu, zabio je Realu pet trica iz šest pokušaja i s 15 poena bio je najučinkovitiji igrač Barcelone, predvodio je comeback Reala u drugoj četvrtini i početkom treće dionice.
No Hezonja ne igra previše u Barceloni, trener Xavi Pascual mu dozira minutažu i nekad dobije nešto, nekad ništa, gotovo nikad puno minuta. Sinoć je svojih pet trica uspio zabiti za samo 16 minuta provedenih na parketu.

Pascual negira da ima nešto protiv Hezonje: On je mlad, pred njim je velika budućnost, imamo cijeli 'Projekt Hezonja', on je poseban igrač i Barcelona se 'kladila' na njega, on može ispisati zlatne stranice u povijesti ovog kluba, a zasad savršeno napreduje. No ove sezone smo napravili dva koraka naprijed, sad moramo napraviti jedan korak nazad. Razumijem da su ponekad oči usmjerene prema samo jednom igraču, ali pred Hezonjom je velika budućnost.

Realno je da mladi hrvatski supertalent bude među prvih 10 na ovogodišnjem NBA draftu, možda čak i među prvih pet, ali sam se nije jasno i decidirano izjasnio želi li ostati u Kataloniji ili otići preko velike bare. Neki misle i da je već praktički prerastao Europu, iako se nije ustalio ni u Barceloni, piše hrt.

Upravo je ta njegova želja za NBA ligom razlog, vjeruju neki španjolski mdiji, zašto ne dobija više prilika u Barceloni, jer smatra se praktički riješenom stvari da na kraju sezone seli u NBA ligu. No i Barcelona, tvrdi, ga želi u svojoj budućnosti. Što želi Hezonja?

0 Komentara:

Komentiraj članak