Hezonja među Top pet na sljedećem NBA draftu

Hezonja među Top pet na sljedećem NBA draftu

Mario Hezonja vrlo vjerojatno će biti među najtraženijim igračima idućeg NBA drafta. A među najlošijim momčadima, s najvećom vjerojatnošću da biraju među prvima, slavni su New York Knicksi i Boston Celticsi te Philadelphia, budući klub Darija Šarića, koji je lani izabran kao 12.
Njihovi su skauti zbog Hezonje na svakoj utakmici Barcelone. Rekordna partija, u kojoj je Manresi zabio osam trica iz osam pokušaja, nije nikakva slučajnost. Od prvih dana pokazivao je kako “mekanu” ruku ima.

- Igrali smo protiv Cibone 2009. godine, utakmica je bila već riješena, pa sam ga stavio u igru posljednje tri minute - prisjetio se ondašnji trener Dubrovnika Darko Kunce Hezonjina službenog debija za seniore. Imao je 14 godina, mjesec i četiri dana.

- Istjecalo je vrijeme, a on je imao loptu, šutnuo s nekih devet, deset metara i zabio - ispričao nam je Kunce.

Odmah je pobudio interes Velimira Perasovića, koji je bio trener te Cibone.

- Sreo ga je ispred svlačionice i upitao: ‘Mali, a zašto ti nisi u školi?’ - kaže Kunce, koji je već tada znao da Hezonju očekuje velika karijera.

- Bio je i nevjerojatno samouvjeren. Od prvog dana, s 13 godina, postavljao se kao da je jednak svima i tako su ga stariji suigrači prihvatili. Odmah se vidio na vrhu - objasnio je Kunce otkrivši da Mario, osim nevjerojatnih fizikalija, ima i nevjerojatan mozak. /24sata/

0 Komentara:

Komentiraj članak