HDZ ne 'pritišće' Novi list zbog Borisa Pavelića: Dovoljno je da ponište predstečajnu nagodbu i partijsko glasilo će pasti!

HDZ ne 'pritišće' Novi list zbog Borisa Pavelića: Dovoljno je da ponište predstečajnu nagodbu i partijsko glasilo će pasti!

Da je Hrvatska normalna država, kao što, nažalost, nije, novinar Novog lista, Boris Pavelić, nakon brojnih gluposti, nakon otvorene mržnje, da ne spominjemo takozvanu 'biografiju' generala Ante Gotovine, sasvim sigurno ne bi bio novinar, pogotovo to ne bi bio u novinama koje su spašene legalnom pljačkom, odnosno predstečajnom nagodbom. Naime, Novi list spašen je na takav način, inače bi odavno propao, drugim riječima, režimskom arbitražom opljačkani hrvatski građani dužni su, iako ne bi smjeli biti, spašavati propale novine, prvenstveno partijske biltene, što je za mnoge Novi list. Nažalost, Novi list nije jedini.

Mediji navode kako je prezimenjak Ante Pavelića, Boris, na rubu otkaza u Novom listu i to zbog pritisaka iz HDZ-a. Podsjetimo, kada je ovaj novinar, koga mnogi zapravo smatraju komunistom, pisao uradak o Manolićevim skandaloznim i bedastim optužbama na račun Tomislava Karamarka napisao je članak o tim glupostima koji je dobrim dijelom podsjećao na udbine pamflete.

Da se dogodilo, ono čega se pribojavaju Manolićevi sljedbenici, u Hrvatskoj, odnosno, da je došlo do lustracije, mnogi novinari više ne bi bilo novinari, kao što mnogi političari ne bi bili političari, niti bi neki analitičari bili analitičari koji se svaka tri sata pojavljuju na tzv. javnoj televiziji, naravno, prije svega mislimo na komunističkog svjedoka, koji je svjedočenjem protiv hrvatskih proljećara početkom sedamdesetih, unesrećio mnoge mlade nedužne ljude.Što se tiče novinara i lustracija, dakako, Pavelić je premlad da bi bio lustriran, iako je mentalno stigao iz 1948. godine su nešto mlađe.

Dakle, Manolićeve medijske i političke sluge, bez obzira koje to sluge bile, panično se boje lustracije. Dobar dio hrvatskih novinara strahuje od lustracije, ne bez razloga, jedan dio novinara šurovao je s UDB-om, bilo ih je čak i onih koji su bili članovi Centralnog komiteta, ukoliko Karamarko dođe na vlast, a to je već 90 posto gotova stvar, do lustracije, barem djelomične, će doći, govorio je o tome u emisiji TV Bujica, kod Velimira Bujanca, osobno predsjednik HDZ-a. Dakle, ovog puta HDZ nema manevarski prostor za uzmicanje, ono što je obećano ispuniti se mora.

Ako HDZ dolazi na vlast, a dolazi, zašto bi HDZ pritiskao Novi list zbog Borisa Pavelića? Naime, dovoljno je poništiti predstečajnu nagodbu, vratiti naše novce, i sve gotovo, neće samo Pavelić dobiti otkaz, čitav Novi list će pasti, kao što je trebao pasti poslije akrobacija Roberta Ježića. Što bi se tek dogodilo kad bi HDZ poništio sve predstečajne nagodbe koje se na bilo koji način vežu uz medije? Zapravo, kad bi do toga došlo Hrvatska bi bila puno sretnije, puno bogatije mjesto za život.

0 Komentara:

Komentiraj članak