GRUŽ JE JEDAN OD NJIH! Britanski list objavio listu najcool kvartova u Europi

GRUŽ JE JEDAN OD NJIH! Britanski list objavio listu najcool kvartova u Europi

Popularni britanski list The Telegraph svrstao je dubrovački kvart Gruž među najbolje kvartove u Europi, i tako ga stavivši uz bok kvartovima u Amsterdamu, Berlinu ili Londonu.

Naime, britanski list objavio je listu 16 'najcool' kvartova u Europi, a Gruž se na toj listi našao kao jedini predstavnik Hrvatske. List tako navodi kako se kvart nalazi svega par kilometara zapadno od dubrovačkih zidina, a navode kako je i ''idealna bazna stanica za putovanja na okolne otoke''.

''Iz tog kvarta putuju lokalni trajekti na Elafitske otoke, kao i katamarani na Mljet, Korčulu i Hvar. Ovaj dubrovački kvart koji se razvija također je dom i TUP-u, bivšoj tvornici u kojoj se sada održavaju koncerti, studija za snimanje, radionice i satovi yoge, dok se u prostorijama pokraj nalazi Muzej crvene povijesti koji pruža uvid u jugoslavenski način života i dizajna'', navodi list.  Kao još jedan plus tog kvarta navodi se i tržnica na Gružu gdje lokalni gospodarstvenici prodaju svoje voće i povrće. 

''Počašćeni smo da je autor posebno istaknuo muzej, ali i naše susjede s kojima smo započeli ovu super priču svima znanu kao TUP - urbana četvrt. Ipak ovo nije samo naša zasluga, pa ćemo se mi sjetiti i čestitati svima onima koji djeluju u Gružu, ali i vama koji u tako velikom broju dolazite na događanja koja organiziramo'', komentirao je ovaj tekst i Muzej koji je spominjan u članku.

0 Komentara:

Komentiraj članak