Gradonačelnik Vlahušić zatražio da mu se omogući rad od kuće

Gradonačelnik Vlahušić zatražio da mu se omogući rad od kuće

Gradonačelnik grada Dubrovnika, Andro Vlahušić, pokrenuo je inicijativu čijim bi mu usvajanjem bio omogućen rad od kuće. On smatra kako bi ova odluka pridonijela efikasnijem radu i donijela znatne uštede gradskom proračunu.
- Mislim da bi rad od kuće bio pravi potez u ovim turbulentnim vremenima, kaže Vlahušić.

- Ne bi bilo troškova prijevoza, ne bi trošio gradske pare na skupa odjela, već bi mogao nositi nekakve kežual varijante. Jedini trošak bila bi pretplata na Internet. Doduše, imam i pametni telefon, Galaksi petica, pa mogu sudjelovati u radu gradske uprave u svakom momentu, dok se situacija malo ne smiri.

- Atmosfera bi bila dosta opuštenija jer bi za radnog vremena mogao raditi i neke druge stvari, a ne samo sjedati u kancelariji, ili điravati Stradunom, objašnjava gradonačelnik razloge za ovu inicijativu.

Vlahušić je, kako doznajemo, do detalja razradio plan rada od kuće. Gradsko vijeće bi oformilo facebook grupu, nešto poput Podržavam dubrovački proračun 2015., u kojoj bi kao statusi izlazili prijedlozi od suradnika, pročelnika, građana i tako dalje, a on bi onda u komentarima davao svoje mišljenje. Odlučivanje bi bilo prilično jednostavno, pomoću lajk i šer opcije.

- Na sve sam mislio. Administrator grupe objavi status u kome je prijedlog nekoga iz gradske uprave, za koji ja trebam dati mišljenje, negativno ili pozitivno. Ili komentar, možda. Ako sam ZA, lupim šer, ako nisam - lupim lajk, a ako sam neutralan, ništa ne diram. Obzirom kako facebook automatski prikazuje odnos lajkova i šerova sve skupa bi mogli uvesti čak i u gradsko vijeće, brojanje bi bilo lako, tvrdi Andro.

- Jedini nedostatak ove inicijative je to što ću morati jesti doma, naime Nautika ne radi kućne dostave, ali se nadam kako ćemo zajedničkim radom u bliskoj budućnosti uspjeti otkloniti i ovaj problem. /Krkljava Bubaić Bube/

0 Komentara:

Komentiraj članak