Gradonačelnik uputio izraze sućuti obitelji Miše Martinovića

Gradonačelnik uputio izraze sućuti obitelji Miše Martinovića

U povodu smrti Miše Martinovića, velikana hrvatskog glumišta i dobitnika brojnih nagrada i priznanja, među njima i Nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo, gradonačelnik Mato Franković uputio je njegovoj obitelji poruku sućuti, koju prenosimo u cijelosti:
Poštovana obitelji, 

neke praznine ne se daju popuniti. Dogodi se to ponekad, a obično onda kada je čovjek živio i stvarao uz golemi umjetnički poriv. Mjesto koje iza sebe ostavlja zauvijek će biti samo njegovo, nepopunjeno, ali nikada prazno. 

Gospar Miše bio je jedan od najvećih. U kolektivnom sjećanju Dubrovnika ostat će ga toliko da se gotovo bezrazložno prepuštati isticanju svih njegovih uspjeha i zasluga, onih koje je ostvario kao prvoklasni dramski umjetnik - televizijski, filmski i nadasve kazališni glumac, ali i kao istinski hrvatski domoljub i predani lokal patriot. 

Dubrovniku, a napose Ljetnim igrama, davao je najbolje od sebe i svoga umjetničkog bića, bilo da je to radio kao Maro, Dživo, Vuko, Bokčilo, Dundo Maroje, Frano Kafetijer, gospar Lukša ili kao Knez... 

Zato duboko vjerujem da gospara Mišu nismo izgubili, jer taj se izraz doima neutješno konačnim. Od njega smo se tek oprostili uz nadu da ćemo se ponovno sresti, kao što smo činili na Stradunu, uz pozdrav rukom i riječi „Adio Vam“. 

U ovim teškim trenucima nošenja s gubitkom, u ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime, upućujem Vam iskrene izraze sućuti. 

Gradonačelnik 

Mato Franković" 

Foto: Dubrovačke ljetne igre

0 Komentara:

Komentiraj članak