Gradonačelnik primio srebrni OPG Pašeta iz Trstenog

Gradonačelnik primio srebrni OPG Pašeta iz Trstenog

Dobitnicu ovogodišnje nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – srebrne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija“, članicu OPG-a Pašeta Taste Dalmatia iz Trstenog, Katiju Guljemović primili su danas dubrovački gradonačelnik Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Antonela Svilarić.
Čestitajući na osvojenoj nagradi zahvalio je na trudu i idejama koje kroz svoje projekte nudi turistima te ponudom autohtonih sadržaja i visinom kvalitete oplemenjuje turističku ponudu destinacije.
 
Katija Guljemović nagradu je dobila za doprinos OPG-a Pašeta, inače u vlasništvu njezinog oca Iva Pašete, tradicijskoj gastronomiji, koju promovira kroz emisiju Pjatance, čuvajući od zaborava stare recepte, ponudom svog OPG-a koji turistima prezentira način uzgoja i brige o maslinama te kroz simbiozu turizma i maslinarstva uključuje goste u radove u masliniku, gdje im potom nudi doručak od domaćih proizvoda.
 
U ovoj je prilici gradonačelniku Frankoviću predstavila i svoje ideje o novim ponudama za posjetitelje, uz uključivanje turista u tradicionalne aktivnosti našeg kraja, osobito vezano uz maslinarstvo. Prije dvije godine OPG Pašeta uvršten je u europsku rutu „Putevima maslina“, koja kreće iz Grčke pa sve do Baltika, zajedno s još 27 OPG-ova iz naše županije.

0 Komentara:

Komentiraj članak