Gradonačelnik i župan uputili sućut obitelji Željka Kulišića

Gradonačelnik i župan uputili sućut obitelji Željka Kulišića

Sućuti obitelji preminulog Željka Kulišića, bivšeg dožupana i dugogodišnjeg predsjednika udruge Hrvatski domobran Dubrovnik.
Povodom smrti gospara Željka Kulišića sućut obitelji izrazio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Gradonačelnik je napisao:

Poštovana obitelji,

u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika izražavam duboku sućut zbog vašeg nenaknadivog gubitka supruga, oca i djeda te suosjećanje u boli s kojom se sada nosite.

Kad god odlaze, naši najmiliji uvijek odlaze prerano, ali dok njegujemo sjećanja na njih oni nas zapravo ne napuštaju.

Domoljuba, zaljubljenika u more i masline i predanog Jugaša, gospara Željka Kulišića pamtit ćemo po njegovom društvenom i političkom angažmanu. Bio je prvi poslijeratni pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika, a obnašao je i funkciju dožupana.

Kao dugogodišnji predsjednik podružnice udruge Hrvatski domobran Dubrovnik, gospar Kulišić sudjelovao je u rasvjetljivanju komunističkih zločina počinjenih na dubrovačkom području u razdoblju nakon završetka II. Svjetskog rata. Udruga je bila posebno aktivna u pronalaženju, obilježavanju i dostojanstvenom održavanju stratišta te u organizaciji komemorativnih aktivnosti, posebno Elafitskog hodočašća uz Europski spomendan na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Neka vas u ovim teškim trenucima tješi spoznaja o vječnom životu. Ona će pružiti putokaz u popunjavanju praznine koja ostaje, a uspomene na trenutke koje ste proveli zajedno ništa na ovom svijetu, pa ni neumoljivi prolazak vremena, ne mogu umanjiti.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato FrankovićŽupan Nikola Dobroslavić uputio je izraze sućuti obitelji preminulog Željka Kulišića, bivšeg dožupana i dugogodišnjeg predsjednika udruge Hrvatski domobran Dubrovnik.

Napustio nas je gospar Željko Kulišić, naš istaknuti sugrađanin, bivši dožupan, a javnosti najpoznatiji kroz svoje zalaganje i traganje za istinom kroz udrugu Hrvatski domobran.
Gospar Željko bio je dijete ovog Grada, ljubitelj svega hrvatskog, a upravo je njegovo zalaganje dovelo do početka ekshumacija na Jakljanu gdje su nakon Drugog svjetskog rata ubijani hrvatski i njemački vojnici, ali i civili. Pokretač je Elafitskog hodočašća kojim se svake godine prisjeća na 272 ekshumirane žrtve komunističkog zločina na širem dubrovačkom području. O njemu će još dugo vremena govoriti njegov rad, a on i dalje ostaje živjeti u srcima obitelji, prijatelja i kolega.
Neka ti je laka hrvatska zemlja.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak