Gradonačelnik čestitao Festu sv. Vlaha i Dan Grada

Gradonačelnik čestitao Festu sv. Vlaha i Dan Grada

U povodu Feste sv. Vlaha i Dana Grada gradonačelnik Mato Franković uputio je čestitku građanima. Tekst čestitke donosimo u nastavku:
Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,
 
S ponosom, kao i minulih stoljeća, slavimo blagdan našega parca svetoga Vlaha i Dan našeg Grada, koji i svom zaštitniku duguje ono što danas baštinimo. Uzdamo se u našeg sveca, a ova 1051. godišnjica Feste svjedoči o čvrstoj povezanosti ovog Grada i njegovog Parca i tradiciji koja se prenosi kroz obitelji i ljubav prema Gradu.
 
Veseli me što ćemo ovoga Svetog Vlaha, za razliku od prethodne dvije godine, proslaviti bez epidemioloških mjera, u punom sjaju Feste. Što ponovno u velikom broju možemo prisustvovati svim svečanostima, u zajedništvu, slijedeći ono što su nam ostavile prošle generacije, a što nas obvezuje za buduće.
 
I kao što se sveti Vlaho nikada neće umoriti držeći u ruci svoj Grad, neka ga tako i mi nikada ne prestanemo voljeti i brinuti se o njemu.
 
U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, od srca čestitam Dan Grada Dubrovnika i blagdan svetog Vlaha. Moćni zagovor našega parca neka uvijek bdije nad nama.
 
Živio Sveti Vlaho!
 
 
Gradonačelnik
Mato Franković

0 Komentara:

Komentiraj članak