GRADONAČELNIK  FRANKOVIĆ: 'Zalagao sam se za grad po mjeri građana, iduće sezone ograničit ćemo broj gostiju s kruzera'

GRADONAČELNIK FRANKOVIĆ: 'Zalagao sam se za grad po mjeri građana, iduće sezone ograničit ćemo broj gostiju s kruzera'

Dubrovnik u špici sezone puca po šavovima. Blokade prometa, fekalije, tučnjave uberovaca...
Sukob taksista ne prestaje, suočavate se s mnogo problema,  blokade prometa, tučnjave. Možete li primiriti stanje barem da se ne sramotimo pred turistima?

Problemi s Uberom su uistinu značajni, no najvažnije je reći činjenicu da je Uber nelegalan, i stoga je potrebno da Vlada RH žurno izgasi aplikaciju Uber, jer vidimo da situacija ovdje u Dubrovniku dolazi do usijanja, do fizičkih sukoba i tako dalje...

No mi u Dubrovniku nećemo tolerirati ovakvo ponašanje taksista, ne mogu uzimati zakon i vlast u svoje ruke, ovo nije divlji zapad. Moraju se ponašati odgovorno, prepustiti Vladi da sve procese u vezi Ubera dovede do kraja.

Vidjeli smo informaciju da je vozačima Ubera naplaćeno već sedam milijuna kuna kazni. U Dubrovniku mnogo vozača, čak njih 150, dolazi iz drugih krajeva pa čak i iz BiH i susjednih zemalja.

Ima još problema, jučer fekalije ispod dubrovačkih zidina, danas stotine kilograma masnoće iz lokala začepilo je odvode. Hoće li inspekcije koje ste najavili biti dovoljne za rješavanje problema?

Neće biti dovoljno, bez suradnje s ugostiteljima nema ni rješenja problema. Odvodni kanali povijesne jezgre začepljeni su zbog masnoće koje su ispuštali ugostiteljski lokali. Krećemo u sanaciju cjelokupne jezgre, radit ćemo je od studenog.

No bez društveno odgovornog poslovanja ugostitelja nećemo moći riješiti problem. No ja ipak vjerujem da ćemo se uspjeti dogovoriti s njima, fotografijama koje smo pustili u javnost želimo skrenuti svima svijest da su fekalije veliki problem. Kanali su se začepili fekalijama i dođe li do začepljenja, njihovo poslovanje će biti ugroženo.
 
Na početku mandata najavili ste rat protiv previše kruzera, pa čak i zabrane sidrenja na nekim mjestima. Imate li rješenje za masovnu opsadu turista, koji ne potroše mnogo, ali stvore ogromnu gužvu od kojih je svima muka? 

U predizbornioj kampanji nosio sam naziv 'Grad po mjeri građana'. Grad je odavno izgubio nit s tom mišlju, jer kad je zadovoljan građanin, bit će zadovoljan i gost. 

Činjenica je da u ovome trenutku imamo ogroman broj gostiju koji su na kruzerima, oni su neizdrživi za naš grad. Već iduće godine ćemo sa sa lučkom upravom Dubrovnik i sa ministarstvom u koordinaciju smanjenja broja gostiju sa kružnih putovanja.

Neke mjere nećemo iduće godine uspjeti provesti u potpunosti, no 2019. će biti četiri tisuća putnika sa kružnih putovanja biti u jednom trenutku u Dubrovniku.'

Izvor: Vijesti.hr.

0 Komentara:

Komentiraj članak