Grad Dubrovnik na inicijativu i uz pomoć Maria Hezonje obnavlja igralište na SSG-u

Grad Dubrovnik na inicijativu i uz pomoć Maria Hezonje obnavlja igralište na SSG-u

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić i njegov zamjenik Željko Raguž primili su danas hrvatskog reprezentativca i košarkaša Orlando Magica, talentiranog 21-godišnjeg i 2,02 metra visokog Dubrovčanina Maria Hezonju.

Gradonačelnik Vlahušić i Željko Raguž, ujedno i predsjednik KK Dubrovnik, čestitali su Hezonji na dosadašnjim uspjesima u karijeri koje ostvaruje igrajući za NBA ligu, ali i na prošlotjednom plasmanu hrvatske košarkaške reprezentacije na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Sa zanimanjem su poslušali impresije mladog košarkaška o igri za klub s Floride, za koji je s brojem 23 prvi put nastupio u listopadu prošle godine. Mario Hezonja u šali je priznao da mu najteže pada prehrana pod stalnim i strogim nadzorom nutricionista.

Gradonačelnik Vlahušić prihvatio je izloženu inicijativu uređenja košarkaškog igrališta na Sedam smrtnih grijeha, istog onog igrališta na kojem je Mario kao učenik osnovne škole Marina Držića bacio svoje prve lopte. Grad Dubrovnik će krenuti u izradu projekta rekonstrukcije igrališta, koja između ostalog obuhvaća nove koševe i podlogu, kako bi se poboljšali uvjeti za igru, a na njemu možda stasao neki novi Hezonja ili Tomić. U želji da podupre projekt Mario Hezonja je rekao da će i osobno donirati dio sredstava za obnovu igrališta.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak