Među prvima koji su uveli ovakvu vrstu rezervacija su vrlo popularni bečki restorani, a sve se češće događa da gosti nakon večere piće moraju popiti za šankom, jer im je isteklo vrijeme koje mogu koristiti za stolom.
No, kako je objasnio voditelj odjeljenja za gastronomiju Bečke privredne komore ova nova odluka i način rada u sve više bečkih restorana je "tipična posljedica digitalizacije".
Izaberite kasniji termin
Ranije su ugostitelji takva ograničenja gostima govorili uživo ili putem telefona, danas je već prilikom digitalne rezervacije jasno naznačeno maksimalno vrijeme boravka u restoranu.
Što više gostiju
"Moramo shvatiti ugostitelje kojima je cilj da se za stolom tijekom večeri promijene barem dvije različite grupe gostiju, objašnjavaju iz Komore. No, koliko ćete dugo vremena ćete moći provesti za stolom ovisi i u vremenu dolaska u restoran, tako želite li dulje vremena provesti za stolom, preporučuje se da izaberete kasniji termin odlaska u restoran.