Gostovanja HNK Zadar i Sare Renar u KMD-u

Gostovanja HNK Zadar i Sare Renar u KMD-u

Kazalište Marina Držića će u narednim danima na repertoaru ponuditi publici mnoštvo izvedbi. Prošlotjedna premijerna predstava "Hamlet - evidencija zločina jedne monarhije" u režiji Livije Pandur zaigrat će večeras i sutra (3. & 4. ožujka) od 20 sati, a potom 5. ožujka u goste stiže hvaljeni komad Mate Matišića "Balon" u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Zadar u režiji Zorana Mužića.

Matišić uspijeva pokrenuti glumačku igru kroz dramu, komediju karaktera, komediju zabune, melodramu i pučko kazalište. Svi se ti žanrovi izmjenjuju u predstavi stvarajući istovremeno koherentno kazališni događaj koji na kraju predstave stavlja gledatelja u sućutnu poziciju kako za glavnu junakinju tako i za kazalište samo. Igraju: Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber i Petra Težak.

8. ožujka na Međunarodni dan žena nastupit će nagrađivana zagrebačka kantautorica Sara Renar. U posljednjih pet godina zabilježila je oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Nagrađena je Porinom 2015. za najbolju vokalnu izvedbu, a ovog puta u Dubrovnik stiže u sklopu kazališne turneje na kojoj će obuhvatit još i Hvar, Šibenik, Varaždin i Vinkovce!

Rezervacije za sve izvedbe su moguće na tel. (020) 321 088 ili na e-mail: blagajna@kmd.hr // Online prodaja: ulaznice.hr // kmd.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak