Gospar Šare zagrebačkim gospođama objašnjava kako je kamenica - afrodizijak!

Gospar Šare zagrebačkim gospođama objašnjava kako je kamenica - afrodizijak!

Bilo je interesantno jučer na Trgu bana Jelačića u Zagrebu gledati iznenađena lica Zagrebčana, koji su, sa velikom dozom opreza, gospara Neđa Šaru pitali - o čem se zapravo radi? Naime, ovaj vrijedni Stonjanin, na nimalo ugodnih zagrebačkih nula stupnjeva, satima je pokazivao i demonstrirao kako se otvaraju i jedu - kamenice. A za onoga koji taj postupak nikada nije vidio, stvar ne izgleda nimalo jednostavno.
Piše: Ivica Granić

No, bilo je tu i nas, južnjaka, koji smo se malčice pravili važni. 'Dajte gospođa, pa nije to tako komplicirano. Dajte, samo uzmite'. 'Tek tak da zemem. Ma dajte, gospon, ne bu ja to mogla'. 'Kakav je to zaprav, okus, nekak mi onak vuče, naaaa... ne znam..., nekak kak.... Stvarno ne znam, nikada to nisam jela'.

No, tu onda ulijeće gospar Neđo, i stvar kreće u željenom smjeru. 'Trebali ste, gospođa, dovesti muža'. 'Muža, a za kaj njega, za boga miloga?'. 'E, vidite, to vam je, gospođa, poznati afrodizijak'! 'A-ha-ha-ha. Bedak jedan. Kaj ste smešni, kak mislite afrodizijak?'. 'Eto tako, baš afrodizijak. To vam ja kažem iz iskustva', nije se dao smesti naš Neđo. Nakon nekoliko minuta gospođa je otišla 'nekam'. Je li se vratila natrag s mužem, nije nam poznato.

I tako iz minute u minutu, iz sata u sat. 'What is it' pita neki zbunjeni stranac. 'It is a Croatian food'. 'Delicious?'. 'Absolutely'. I reporteri portalaoko su naručili po šest komada. Dok smo odlazili za našim novinarskim poslom, divili smo se gosparu Šari na maštovitosti, najboljoj i najoriginalnijoj promociji naše županije u Zagrebu. A bogami i na hrabrosti glede zagrebačke nule ili dosta ispod nule. Brrrrrrr!0 Komentara:

Komentiraj članak