GANUO GESTOM Tuga u taboru Novaka Đokovića, zbog Ivaniševićeve sestre nije se slavilo

GANUO GESTOM Tuga u taboru Novaka Đokovića, zbog Ivaniševićeve sestre nije se slavilo

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković pobijedio je Australca Johna Millmana sa 6:3 i 6:2 i tako došao do naslova na turniru ATP serije 500 u Tokiju, gdje je po prvi put nastupio.

Đokoviću je za pobjedu trebalo 69 minuta tijekom kojih nije bio suočen s 'break-loptom', a triput je oduzeo servis 30-godišnjem Australcu, jednom u prvom i dvaput u drugom setu. Srpski tenisač je u svom 110. finalu osvojio 76. pobjednički trofej te četvrti put slavio u ovoj sezoni, za što je zaradio 500 bodova i 391.430 američkih dolara, piše Večernji.

No, srpski mediji prenose da u Đokovićevom taboru nije bilo slavlja nakon trijumfa u Japanu. Đokovićev trener Goran Ivanišević prolazi kroz vrlo teško razdoblje jer mu je prije nekoliko dana preminula sestra Srđana . Ni Đoković nije ostao ravnodušan na tragediju kroz koju prolazi njegov trener.  - Bila je puno bolesna u životu, ali uvijek je bila društvena, bila je superinteligentna, snažna i pozitivna. Njezino srce ovoga puta nije izdržalo - rekao je otac Srđan za 24sata.

Srđanini zdravstveni problemi počeli su vrlo rano. Još u mladim danima oboljela je od Hodgkinove bolesti, odnosno raka limfnih čvorova zbog čega je podložena zračenju, ali se tada nije zračilo ciljano kao danas, nego sve. Hodgkinove bolesti tako se riješila, ali je to ostavilo oštećenja na svim mekim tkivima, posebno plućima i srcu.

- Prije godinu dana Srđana je imala tešku virusnu upalu pluća, a virus joj je ‘napao’ i tri zaliska koja je trebalo promijeniti. Teško se kretala jer srce nije pumpalo, baš je bila jako slaba. Odlučili smo se na operaciju. Trajala je 10, 11 sati. Liječnici su nakon zahvata u operacijskoj sali čekali još sat vremena da se uvjere da je sve u redu, da srce radi kako treba. Tek onda su je prebacili na Jedinicu intenzivnog liječenja. Već se planiralo kad će je početi polako buditi. No sat vremena nakon što je dovedena na intenzivnu, dogodila se snažna hipertenzija. Pokušavali su je spasiti, ali nisu joj, nažalost, mogli pomoći. Zašto je tijelo tako reagiralo, nikad nećemo doznati, to se događa i tako se moralo dogoditi - kaže shrvani otac.

0 Komentara:

Komentiraj članak