Franković o 'kosturima iz ormara': Moramo platiti više od 400 000 kuna za ogradu koja je postavljena, a nikad "navodno" nije naručena

Franković o 'kosturima iz ormara': Moramo platiti više od 400 000 kuna za ogradu koja je postavljena, a nikad "navodno" nije naručena

Gradonačelnik Mato Franković na svom Facebook profilu objavio je kako je Grad 'izgubio još jednu presudu' koja vuče korijene iz bivše gradske uprave i treba platiti 400 tisuća kuna.

"Još jedna izgubljena presuda ili još jedan 'kostur iz ormara'

 

Uz otežano financiranje uzrokovano korona krizom istovremeno svako malo nam dolaze na naplatu presude, odnosno "kosturi iz ormara" bivše gradske uprave. I lako nas je prozivati kako smo digli kredite za financiranje ključnih gradskih projekta poput stanova za mlade, ceste prema Pobrežju, škole Montovjerna i druge oku vidljive projekte, a istovremeno ignorirati cijeli niz presuda koje stalno moramo plaćati zbog tuđe nepromišljenosti. Ovaj put moramo platiti više od 400 000 kuna za ogradu koja je postavljena, a nikad "navodno" nije bila naručena. Međutim, moj posao je rješavati i ono naslijeđeno i zbog toga se ne žalim. Ali, ono što sigurno znam jest kako mom nasljedniku ili nasljednici neću ostaviti ni jedan jedini rep iza sebe", zapisao je gradonačelnik.

Podsjetimo, radi se o izradi i montaži zaštitne ograde u ulici Petra Krešimira IV.

Konavle metal d.o.o. tužilo je Grad zbog neplaćenog računa u iznosu od 256.968,70 kn za izradu i montažu dijela ograde, dok im je dio od 275.811,30 plaćen. Za dio koji je plaćen u spisu postoje i ponude i narudžbenice, za drugi dio koji je predmet postupka postoji samo račun Konavle metal d.o.o. , a ponuda i narudžbenica nisu nikad izdane.

 

Navodno je Grad od Konavle metala naknadno tražio da nakon prvotno izvedenih 380 metara ograde izvede još 120 metara (tako kaže suprotna strana, dok se Grad u postupku branio da taj dio nije nikad ni naručio, međutim činjenica je kako je ograda izvedena, koristi se, i Grad nikad nije traženo njeno uklanjane).

Vještačenjem je utvrđeno da su radovi za koje su izdani računi zaista i izvršeni te je zaključak Suda da je Grad te radove u utuženom računu-okončanoj situaciji zaista i naručio i nije ih nikad platio, a što je potvrdio nalaz i mišljenje vještaka.

0 Komentara:

Komentiraj članak