Fizički sukob igrača Reala i Athletica zbog majstorije nevjerojatnog Luke Modrića

Fizički sukob igrača Reala i Athletica zbog majstorije nevjerojatnog Luke Modrića

REAL je jučer u 34. kolu Primere slavio u Baskiji golom Ramosa s bijele točke iz 70. minute i četiri kola prije kraja nakratko pobjegao Barceloni na sedam velikih bodova. Ipak, Messi i ekipa protutnjali su sinoć kod Villarreala i slavili 4:1 te se opet vratili u igri za titulu.

Nije to bila neka velika partija Kraljeva, Real se dosta mučio protiv tvrdog i žilavog domaćina, ali je na iskustvo i rutinu pobijedio. Marcelo je u 69. minuti pao u kaznenom prostoru, sudac je najprije pustio da se igra nastavi, ali je dobio dojavu VAR-a da pogleda što se dogodilo, piše Index.

Iako je Marcelo izabran za igrača utakmice, većima medija tu je čast poklonila Luki Modriću koji je jučer na San Mamésu bio čovjek prevage. Kapetan Hrvatske odigrao je impresivno u oba smjera, držao je konce sredine igre, pokrivao je svaki dio terena i u svakom trenutku nudio se kao opcija za svoje suigrače. Statistika mu je bila izvanredna, utakmicu je odigrao kao u najboljim danima i bez ikakve dvojbe možemo kazati da je Modrić bio ključ Realove pobjede u Baskiji.

Poziciona mu je igra bila perfektna, uvijek je bio tamo gdje je trebao biti, lopte nije gubio, savršeno ih je dijelio, a odrađivao je i prljave poslove u obrani, kad bi braniči Reala kasnili i defenzivi.

Posebno je bio impresivan šprint u obranu od nekih 70 metara nakon jedne kontre domaćih, kad je stigao prvi do svog vratara i zasmetao opasnom Inakiju Williamsu taman toliko da ga omete da zabije. Modrić je imao nekoliko krasnih, sebi svojstvenih minijatura, a posebno je impresivna bila jedna na samom kraju utakmice koja je razbjesnila igrače Athletica.

U zadnjim trenucima utakmice, Real je čuvao prednost, a u takvim trenucima najsigurnije dati loptu Modriću. Hrvatski reprezentativac lucidno je prodao tunel jednom igraču Bilbaa, pa ga je Iker Muniain, bijesan nakon toga žestoko faulirao. Naravno, Bask je zbog divljačkog starta dobio žuti karton, a onda je uslijedio sukob na sredini terena jer su igrači Reala stali u obranu svoje desetke.

0 Komentara:

Komentiraj članak