Firebird - špijunska bespilotna letjelica

Firebird - špijunska bespilotna letjelica

Firebird će biti predstavljen i u periodu od 23. svibnja do 3. lipnja tijekom vojne vježbe Empire Challenge 2011 u Arizoni, kao i u drugim zemljama širom SAD-a.
Špijunski avion Firebird oduševljava sve ljubitelje letenja. Osim što prikuplja informacije, nadzire i čuva raznorazne operacijske tajne on može letjeti i bez pilota, baš kao i bespilotna letjelica. Firebird će omogućiti američkoj vojsci simultano snimanje HD snimki, prikaz infracrvene slike, korištenje radara te prisluškivanje komunikacije.

Dužina Firebirda iznosi 10 m, a visina 2,95 m. Maksimalna visina na kojoj može letjeti je 9,1 km. U zraku se može zadržati između 20 i 40 sati. Promjer krila mu je 19,8 m. Prvi let je obavio još u veljači 2010. godine. Tvrtka Scaled Composites ga je dizajnirala i izgradila u kalifornijskoj pustinji Mojave.Ovim avionom se pokušavaju smanjiti izuzetno veliki vojni troškovi, piše Daily Mail

Menadžer programa Firebird, Rick Crooks, ovu je letjelicu opisao kao prilagodljivi sistem koji je veoma isplativ jer može obavljati nekoliko različitih misija tijekom jednog leta.
Avion

Avion PortalOko.hr

Avion

Avion PortalOko.hr

Avion

Avion PortalOko.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak