FINO I ZABAVNO: Božićni kolačići koje možete raditi s djecom

FINO I ZABAVNO: Božićni kolačići koje možete raditi s djecom

Ovi Božićni sitni kolači mogu biti odličan poklon, a najzgodnije to što vam u izradi mogu pomagati djeca. Ako inače ne volite da vam se motaju po kuhinji, pri izradi ovih kolačića možete im zadati prikladne zadatke pa ne samo da vam neće smetati, nego će vam čak biti od koristi.
Sastojci
250 grama omekšalog maslaca
150 grama šećera
1 čajna žlica ekstrakta vanilije
1 jaje
280 grama glatkog integralnog brašna (može i obično glatko brašno)
50 grama mljevenih lješnjaka
džem od malina i marelica

Postupak
1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite papir za pečenje.

2. Izmiksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i jaje te miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

3. Smanjite jačinu miksera te dodajte brašni i lješnjake. Opet miksajte dok ne dobijete jednolično tijesto koje još po potrebi oblikujte rukama. Stavite ga u hladnjak na barem sat vremena.

4. Djeci dajte čajne žličice kojima mogu otkidati tijesto te formirati kuglice u koje zatim trebaju utisnuti palac kako bi dobili udubljenje u sredini. Možete im i razvaljati tijesto na debljinu između 0,5 i jednog centimetra te im dati modliće različitih oblika za izradu kolačića.

5. Svako udubljenje ispunite džemom po želji. I taj zadatak možete povjeriti djeci. Pecite 10 do 15 minuta, dok kolačići ne pozlate.

Od ove se smjese dobije između 45 i 50 kolačića.NAutorica je Louise Fulton Keats, a recept je izvorno objavljen na portalu Practical Parenting

0 Komentara:

Komentiraj članak